szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elérhetővé vált az EKG funkció használata a Samsung Galaxy Watch Active2 és a Galaxy Watch 3 okosórákon az amerikai felhasználók számára. Az európaiak továbbra sem kapták meg a fontos funkcióként beharangozott EKG-t. Ám az amerikai bevezetésnek felénk is van tanulsága: kiderült, hogy csak azok fognak jól járni itthon is, akik Samsung telefonnal használják az órát.

Tavaly augusztusban mutatta be a Samsung a Galaxy Watch Active2 okosórát, azzal a kitétellel, hogy a sokak által nagyon várt EKG-funkciót a hatósági jóváhagyások után aktiválják majd egy egyszerű szoftverfrissítéssel. Hasonló volt a helyzet az augusztus elején bemutatott Galaxy Watch 3-nál is, azaz itt is várni kellett az említett funkcióra.

Végül az FDA (az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelete) jóváhagyta az említett két modellnél az EKG funkciót, s egy szoftverfrissítésnek köszönhetően az amerikai felhasználók számára már elérhető az órákon a funkció, beleértve a rendszertelen szívritmusok észlelését is.

©

Mindez nagyon jól hangzik, azonban van itt egy „de”. Az EKG alkalmazás ugyanis egyelőre csak az Android Nougatot vagy újabb rendszert futtató Samsung Galaxy telefonokon érhető el, vagyis ha a felhasználó az említett órák valamelyikét egy nem Samsung gyártmányú androidos telefonhoz vagy mondjuk egy iPhone-hoz társította, akkor a funkció nem működik. Kicsit olyan most a Samsung, mint az Apple, szereti a saját ökoszisztémáját erőltetni.

Az iPhone-osoknak persze ott az Apple Watch, ha EKG funkciót akarnak az okosórájukra, a nem samsungos androidos felhasználók számára egyetlen lehetőség van, az ugyancsak FDA-engedéllyel rendelkező Fitbit Sense okosóra. Azonban az említett modell még csak most kapta meg az engedélyt, azaz az EKG-funkció élesedésére még kicsit várni kell.

Az egészségügyi funkció európai tanúsítványára továbbra is várni kell.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szociális háló nélkül nagy baj lehet a munkaerőpiac átalakulásából

Szociális háló nélkül nagy baj lehet a munkaerőpiac átalakulásából

Orbán háromnegyed óráig vitatkozott a gender szóról Európa vezetőivel

Orbán háromnegyed óráig vitatkozott a gender szóról Európa vezetőivel

Eltéríthettek egy hajót a brit szigetek mellett

Eltéríthettek egy hajót a brit szigetek mellett