szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft a jelek szerint rákényszeríti legújabb frissítését a Windows 10-felhasználókra, ráadásul kéretlenül telepíti a webes Office-hoz az indító ikonokat.

A Microsoft által kiadott Windows 10-frissítések eddig is okoztak már meglepetést a felhasználóknak – elég csak a kék halálra vagy az eltűnő adatokra gondolni –, így az ilyen bakikon edzett felhasználókat már nehéz meglepni. A redmondi cégnek most mégis sikerült. Igaz, ezúttal nem egy hibáról van szó, de a jelenség legalább annyira bosszantó.

A Windows Latest, a ZDNet és a The Verge is ugyanarról a meglepő fejleményről számolt be: a Windows 10-et futtató gépek minden különösebb engedélykérés nélkül újraindították magukat, hogy az aktuális frissítéssel az Office webes alkalmazásaihoz navigáló ikonokat helyezzenek el a felhasználó gépén. Az Engadget szerint a jelenséggel nem csak a Windows-frissítéseket előzetesen látó Insider program résztvevői találkoztak, vagyis azt minden felhasználó számára kiadták, így csak idő kérdése, hogy kinél mikor jelenik majd meg.

©

Mindez több szempontból is problémás.

Egyfelől azzal, hogy minden előzetes engedélykérés nélkül indítja újra a gépeket a frissítés miatt a Windows azt is jelenti, hogy bárkinek bármilyen munkája elszállhat, vagy legalábbis fel kell azt függesztenie, és kivárnia, hogy a rendszer elvégezze a dolgát.

Másfelől remekül rámutatott arra, hogy a felhasználók számítógépével valójában bármit meg lehet tenni távolról.

A lap kereste a Microsoftot, de egyelőre nem érkezett válasz a vállalattól.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb ingyenes online ármeghatározó segít megbecsülni a lakás értékét

Újabb ingyenes online ármeghatározó segít megbecsülni a lakás értékét

Hatalmasat nőtt a gyógyszertárak forgalma november elején

Hatalmasat nőtt a gyógyszertárak forgalma november elején

A kormány kiírta a Facebookra, hogy korlátozások nélküli karácsonyt szeretne

A kormány kiírta a Facebookra, hogy korlátozások nélküli karácsonyt szeretne