szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jim Bridenstine az elnökválasztás eredményét látva úgy vélekedik, hogy az új vezetésben már nincs helye. A szakember közölte: akkor sem marad, ha Bidenék erre kérik.

Biden nyert, Trump még küzd - amerikai elnökválasztás 2020
November 3-án elnökválasztást tartottak az Amerikai Egyesült Államokban. A republikánus Donald Trump és demokrata kihívója, Joe Biden közti verseny több államban nagyon szoros volt, így végül csak november 7-én derült ki: Joe Biden lesz az USA 46. elnöke. Kövesse az elhúzódó elnökválasztás fejleményeit és lehetséges következményeit a hvg.hu-n.
Friss cikkek a témában

Az Aviation Weeknek adott interjúban lényegében belengette felmondását a NASA jelenlegi vezetője, Jim Bridenstine; a szakember az elnökválasztás eredménye miatt fontolgatja távozását, mert úgy véli, hogy a Biden-adminisztrációval nem fog tudni együttműködni.

Bridenstine-t még 2017-ben kérte fel az űrügynökség vezetésére a leköszönő amerikai elnök, Donald Trump. A kinevezését azonban többen nem támogatták, mert úgy vélekedtek, hogy Bridenstine érkezésével Trump is befolyást szerez a hivatal működésében, miközben a NASA-nak politikailag semlegesnek kell lennie.

Bridenstine meghallgatásakor el is hangzott, hogy nem igazán értenek egyet a kinevezésével.

A lezajlott elnökválasztás viszont őrá is hatással van, és most azt közölte, hogy ha Bidenék igényt is tartanak a szolgálataira, ő akkor sem él a lehetőséggel, inkább felmond. Bridenstine szerint ennek elsősorban az az oka, hogy a NASA vezetőjének szoros kapcsolatban kell állnia a mindenkori elnökkel, ami a szavai szerint Bidenék esetében nincs így.

Bridenstine vezetése alatt a NASA új Hold-programmal állt elő, amely az Artemis-misszió néven fut. Ennek keretében az Egyesült Államok 2024-ig visszatérne az égitestre, hogy megkezdődhessen a felkészülés a majdani Mars-utazáshoz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lemond az SZFE HÖK elnöke

Lemond az SZFE HÖK elnöke

Eperjes Károly: Nem kérdés számomra, hogy az orosz oltást választom

Eperjes Károly: Nem kérdés számomra, hogy az orosz oltást választom

Navalnij úton van Oroszországba

Navalnij úton van Oroszországba