szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt napokban több cég is meglátta az ingyenreklám lehetőségét a utah-i sivatagban talált fémoszlopban – pontosabban az azt övező hírnévben –, ami a mémgyárat is beindította.

Az már év közben világossá vált, hogy az idei esztendő finoman szólva is szokatlan lesz, de arra valószínűleg senki sem gondolt, hogy az év végéhez közeledve jön majd még egy fémoszlop is. Először a utah-i sivatagban, majd Romániában, most pedig Kaliforniában helyezett el valaki egy ilyen oszlopot, talán újhullámos művészek.

Az inspirációt a 2001: Űrodüsszeia című sci-fi film szolgáltatta, abban is szerepel egy hasonló tárgy. (A romániai ebből a szempontból kilóg a sorból, az ugyanis egy lemezekből összehegesztett oszlop lett, nem pedig olyan, mint amiket Amerikában találtak.)

A fenti gondolat azért csak feltételezés, mert biztosat senki sem tud, csupán annyit, hogy a utah-it és a romániait is elvitték valakik nem sokkal az után, hogy felfedezték őket. A magunk részéről azon sem lennénk meglepve, ha valamilyen reklámfogásról lenne szó, de az már biztos, hogy az internet népe – köztük több cég – fantáziáját megmozgatták a monolitok.

������������

Közzétette: Burger King Hungary – 2020. december 3., csütörtök

És persze van, akinek szintén fogalma sincs arról, hogy mi célt szolgál a monolit, de biztos benne, hogy ez is megkapja a Snapchattől sokak által lenyúlt Történetek funkciót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ENSZ: A sokszorosát kellene arra költenünk, hogy ellenállóbbak legyünk az időjárási szélsőségekkel szemben

ENSZ: A sokszorosát kellene arra költenünk, hogy ellenállóbbak legyünk az időjárási szélsőségekkel szemben

Szlávik: Lehetséges, hogy a gyerekeket is be kellene oltani koronavírus ellen

Szlávik: Lehetséges, hogy a gyerekeket is be kellene oltani koronavírus ellen

Tíz évet börtönt kapott a tizenhét évig Mexikóban bujkáló budai késelő

Tíz évet börtönt kapott a tizenhét évig Mexikóban bujkáló budai késelő