szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Spotify Stories, azaz Spotify történetek néven új funkciót vezetett be a zenestreamelős szolgáltatás, annak érdekében, hogy a művészek és a vállalatok kapcsolatba léphessenek a közönségükkel.

Már több nagy szolgáltatásnál találkozhatunk a Stories (történetek) funkcióval, és most a Spotify is elkészítette testre szabott változatát, pontosabban nyilvánosan teszteli a „történetek” saját verzióját, ami exkluzív módot kínál arra, hogy a művészek és a vállalatok kapcsolatba lépjenek a felhasználókkal.

©

A funkció nálunk is elérhető és kipróbálható, például azzal, hogy a keresőmezőbe beütjük a – igencsak aktuális – Christmas Hits kifejezést. Eredményül megérkezik „minden idők legnagyobb karácsonyi dalainak listája”, és a felhasználói felület felső részén megjelenik a Koppints a sztori megismeréséhez felirat. Alatta egy kis körben látható az előadó, és ha rákoppintunk, már hallhatjuk is a sztoriját, illetve azt, hogy melyik a kedvenc karácsonyi dala. A képernyő tetején található sáv több részre van osztva, hogy megmutassa, hányan vannak a történetekben, és ha megérintjük a kijező bal vagy jobb oldalát, akkor előre vagy hátra léphetünk.

A Spotify egy ideje már dolgozik a Stories-on: először a kódbúvár Jane Manchun Wong hívta fel rá a figyelmet, még 2019 augusztusában. Persze akkor még szó sem volt nyilvános tesztről – Jane-nek be kellett mélyednie az Android alkalmazás kódjába. Most viszont a nyilvános tesztelésre akár iOS alól is lehetőségünk van.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Laptop helyett: így fog kinézni az Apple 2021-es iPad Prója

Laptop helyett: így fog kinézni az Apple 2021-es iPad Prója

Karikó Katalin Szeged díszpolgára lett

Karikó Katalin Szeged díszpolgára lett

16 ezer vadat gázoltak el az elmúlt vadászati idényben

16 ezer vadat gázoltak el az elmúlt vadászati idényben