szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Továbbra sem tudni, kik és miért állítanak fel fémoszlopokat a világ különböző részein, de az biztos, hogy az újabb, ausztráliai darabon utalások találhatók a világ többi pontján talált monolitok elhelyezkedésére.

Lassan már követni is nehéz lesz, hány fémoszlopot helyeztek el ismeretlenek a világ különböző pontjain, és mikor melyikre bukkantak rá az arra járók. Az elsőre a utah-i sivatagban találtak rá, majd jött a román verzió, a kaliforniai és két angliai – hogy csak néhányat említsünk.

A közös bennük, hogy fémből készültek, és olyan helyre tették őket, ahol legfeljebb kirándulók találhatják meg. (Az összes közül egyébként a romániai lóg ki a sorból, azon jól látszik, nagyon siettek az elkészítésével.) Egy újabb került elő, Ausztráliában, és ez valamivel rejtélyesebb, mint az előzőek.

A 9News Adelaide beszámolója szerint a fémoszlop felületére több koordinátát is felkarcoltak, amelyek a világ különböző pontjaira mutatnak. Az egyik ezek közül a New Yorkban található Trump-torony, de van, ami az egyiptomi Szfinx-szoborra, egy másik pedig egy lakatlan szigetre, Managahára mutat.

Ahogy az IFLScience is írja, az mostanra egyértelművé vált, hogy a világ különbőz pontjain felbukkanó monolitok csupán az eredeti másolatai, de a kérdés, hogy ki miért helyezte el a utah-i sivatagban az elsőt. Azt ugyanis olyan helyre tették, ahol valószínűleg sokáig senki sem fedezi fel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A „3000 éve elveszett egyiptomi aranyváros” minden volt, csak nem elveszett és nem arany

A „3000 éve elveszett egyiptomi aranyváros” minden volt, csak nem elveszett és nem arany

New York Times: Putyin mentse meg Navalnij életét

New York Times: Putyin mentse meg Navalnij életét

Emlékszik a Flappy Birdre? Becsempészték az Apple gépeire

Emlékszik a Flappy Birdre? Becsempészték az Apple gépeire