szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szerdán iktatták be Joe Bident, az Egyesült Államok 46. elnökét. Első intézkedéseinek egyike a Fehér Ház weboldalára hozott változást.

Amikor 2017 januárjában beiktatták Donald Trumpot az Egyesült Államok 45. elnökének, az egyik első lépése az volt, hogy bezáratta a Fehér Ház weboldalának – azóta visszakerült – spanyol verzióját. A szerdán beiktatott Joe Biden első intézkedései egyikeként szintén hozzányúlt a Fehér Ház honlapjához, ám elődjével szemben egészen máshogy.

Bevezették rajta például a sötét módot, ami segíthet spórolni az akkumulátorral, valamint a szemet is kíméli. Ez utóbbi téren további változás, hogy nagyobb betűméretre is válthatnak a látogatók, így a gyengénlátó felhasználók számára könnyebben olvashatóvá vált az oldal.

©
©

További érdekesség, hogy a weboldal forráskódjában egy üzenetet is elrejtettek, amiben olyan kódolókat keresnek, akik csatlakoznának az Egyesült Államok Digitális Szolgálatához (U.S. Digital Service). A szervezet – amit egy korábbi Google-mérnök vezet – feladata, hogy a kormányzati webhelyek épp olyan jók és gördülékenyek legyenek, mint azok, amelyeket minden nap felkeresünk.

Szintén egy újdonság, hogy a kapcsolatfelvételhez használt űrlapnál mostantól gendersemleges opciót is választhatnak a felhasználók.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Titkos úti céllal indítanak repülőjáratokat Ausztráliában

Titkos úti céllal indítanak repülőjáratokat Ausztráliában

Súlyos járványhelyzetről számolt be a komáromi polgármester

Súlyos járványhelyzetről számolt be a komáromi polgármester

„Engedd, hogy a dolgok most nélkülünk változzanak” – Ma lenne 70 éves Balázs Fecó

„Engedd, hogy a dolgok most nélkülünk változzanak” – Ma lenne 70 éves Balázs Fecó