szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Indiegogón gyűjtötték a pénzt arra a különleges alsóneműre, amely egy speciális anyagnak hála folyamatosan öntisztul. Legalábbis a gyártó szerint.

A HercLéon nevű cég azt állítja, különleges anyagának hála olyan alsóneműt sikerült készíteniük, amely hetek, sőt hónapok után is friss marad, így nem szükséges kimosni. A forradalmi megoldást a HercFiber nevű anyag jelenti, amely mosás nélkül is képes elpusztítani a felületére kerülő baktériumokat.

©

A HercFibert a bambusz, eukaliptusz, bükkfa és rézszálak keverékéből állították elő. A fejlesztést eddig ágyneműknél, zokniknál és pólóknál próbálták ki, de most az alsóneműk piacán is bevetnék azt. A gyártó ehhez az Indiegogón gyűjtött megfelelő pénzt, az érdeklődőket pedig felcsigázta az ötlet – ennek eredményeként össze is jött a tömeggyártás költsége.

A HercLéon alapítója szerint nem lustaságból álmodták meg az öntisztuló ruhákat, a projekt elsődleges célja a költségek féken tartása. Emellett azokat igyekeznek segíteni, akik gyakran utaznak, de csak kevés holmit szeretnének magukkal vinni.

A nadrág elkészültét 1518 felhasználó támogatta az Indiegogo oldalán. A termékhez 10-es csomagonként lehetett hozzájutni, amelyért akciósan 199 dollárt (durván 59 ezer forintot), egyébként 499-et (vagyis 148 ezer forintot) kért a HercLéon. Azt nem tudni, hogy az árut mikor kaphatják kézhez a vevők, a szállítást eredetileg ugyanis tavaly augusztusra vállalta a gyártó, de ez végül nem tudott megvalósulni. Új időpontként októbert adták meg.

Azt nem tudni, hogy az öntisztuló alsóneműből később is lesz-e megvásárolható készlet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Gyilkoltak azonnal” – Kováts Adél a hvg.hu-n ünnepli a költészet napját

„Gyilkoltak azonnal” – Kováts Adél a hvg.hu-n ünnepli a költészet napját

Repült a Wizz Airtől egy csúcsvezető és 20-nál is több bázisparancsnok egy hangfelvétel miatt

Repült a Wizz Airtől egy csúcsvezető és 20-nál is több bázisparancsnok egy hangfelvétel miatt

Közösen kérik az ellenzéki pártok, hogy ne kelljen regisztrálni az oltásra

Közösen kérik az ellenzéki pártok, hogy ne kelljen regisztrálni az oltásra