szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a Cyberpunk 2077 játékot fejlesztő céget zsarolóvírussal támadták meg hackerek, de most úgy tűnik, nagyobb a baj.

Továbbra sincs túl nagy szerencséje a Cyberpunk 2077-et fejlesztő CD Project RED-nek. Amellett, hogy a decemberben bemutatott játék tele van hibákkal, a cég számítógépes hálózatát zsarolóvírussal támadták meg hackerek, a forráskódot pedig állítólag már el is adták a feketepiacon.

A cég a támadás miatt nemrég bejelentette, hogy a játékhoz készülő második nagy javítócsomagot a vártnál később adják ki, várhatóan március végén debütál. Ennél több részletet nem árult el a késés okáról a cég, a Bloomberg viszont arról ír, hogy a helyzet rosszabb.

Újabb hibát találtak a Cyberpunk 2077-ben, hackerek vehetik át a számítógép irányítását

Érdemes óvatosan bánni a modok alkalmazásával a Cyberpunk 2077-nél: a redditezők szerint akár vírust is telepíthetünk vele.

Egyfelől a kódereknek nemcsak amiatt kell aggódniuk, hogy a hackerek közzéteszik a személyes adataikat, a munkaállomásaikból is kizárta őket a támadás. Ha mindez nem lenne elég, még a VPN-hálózatot sem tudják használni, hogy otthonról hozzáférjenek a fejlesztéshez szükséges eszközökhöz, sőt: a számítógépeiket oda kellett adniuk a cég IT szakembereinek, hogy azokat átnézzék, van-e rajtuk valamilyen kártékony program.

Ezek tudatában nehéz lenne megjósolni, mikor ér véget a cég kálváriája, de mostanra valószínűleg már ők is megbánták, hogy belevágtak a Cyberpunk 2077 lefejlesztésébe.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szembefutott a vonattal egy indiai férfi, hogy megmentse a sínekre zuhant gyermeket – videó

Szembefutott a vonattal egy indiai férfi, hogy megmentse a sínekre zuhant gyermeket – videó

Ismeretlen karitatív szervezet kapja meg a korábbi eszközkezelő után megmaradt állami bérlakásokat

Ismeretlen karitatív szervezet kapja meg a korábbi eszközkezelő után megmaradt állami bérlakásokat

Ember, nem adat: emlékoldal mutatja be a koronavírus-járvány áldozatait

Ember, nem adat: emlékoldal mutatja be a koronavírus-járvány áldozatait