szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érdemes óvatosan bánni a modok alkalmazásával a Cyberpunk 2077-nél: a redditezők szerint akár vírust is telepíthetünk vele.

Amilyen nagy várakozás előzte meg, akkora csalódás lett a játékosoknak a Cyberpunk 2077: a kiadott szoftver tele volt hibákkal, és bár minden idők legjobb digitális startjával döntött rekordot a játék, a felhasználók 75 százalékát nagyon gyorsan elveszítette a Cyberpunk 2077 a Steamen. És ha mindez nem lenne elég, most egy újabb ág is húzza a fejlesztőket.

A játék egyik pozitív tulajdonsága, hogy támogatja a modok integrálását, vagyis lehetőséget ad a programozói tudással felvértezett játékosok számára, hogy kisebb-nagyobb változtatásokat készítsenek hozzá. Csakhogy a jelek szerint a modok használata nem minden esetben biztonságos.

©

A Forbes szúrta ki a Redditen azt a bejegyzést, amely szerint a programhoz olyan modokat is hozzá lehet adni, amelyek rosszindulatú kódokat tartalmaznak, és amelyek segítségével a hackerek át tudják venni az irányítást a felhasználó számítógépe felett.

A jelenségről értesítették a fejlesztő CD Project RED-et is, ám a javítás nem érkezett meg az 1.11-es csomaggal. Pedig a hackerek nemcsak a számítógépeken, hanem a PlayStationökön is turkálhatnak.

©

Hogy a csapat mikor javítja ki a hibát, nem tudni. A Forbes szerint a problémára jelenleg a Cyber Engine Tweaks verziófrissítése ad valamelyest megoldást, amelyet ezen a linken találni. Amennyiben ezt mégsem szeretné valaki telepíteni, úgy a hivatalos javításig érdemes elkerülni a modokat és a mások által létrehozott mentéseket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!