szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meg nem erősített hírek szerint a Microsoft több fontos eseményt is tarthat tavasszal. Az egyik főszereplője a nagy átalakításon átesett Windows 10 lehet.

Nem lehet már sok hátra, hogy végre közönség is megismerje a Sun Valley nevű munka gyümölcsét, amely mögött az utóbbi hetek híre szerint a Windows 10 nagy grafikai átalakítása áll. A Windows Latest már azt is tudni véli, hogy a Microsoft valamikor tavasszal – előreláthatólag április/május környékén – mutathatja be az új felületet, közvetlenül egy videojátékosokat célzó márciusi rendezvény után.

A portál arról is ír, hogy a redmondiaknál “the new Windows”, azaz az “új Windows” címszavakkal hivatkoznak egy bemutatásra váró projektre, de az nem világos, hogy ez alatt a Sun Valleyt vagy a kétképernyős eszközökhöz kitalált 10X-et értik. Ez utóbbi szintén nem jelent még meg, és a Microsoft azt sem árulta el, pontosan mikortól válik letölthetővé. (Korábbi nyilatkoztatok alapján a szoftveróriás idén tavaszi debütálással számolt, azt ugyanakkor nem tudni, hogy a programozóknak végül sikerült-e tartaniuk a fejlesztési ütemtervet.)

Bárhogy is legyen, a Windows Latest szerint a Microsoft nem blogbejegyzéses bejelentéssel kalkulál: a hírek szerint egy nagyszabású online eseményt szerveznek, amely máris izgalmassá teszi a várakozást. Ebből ugyanis azt lehet leszűrni, hogy a Microsoftnak bőséges mondani- és mutogatni valója van, ezt pedig nem képernyőképekkel és szövegekkel szeretnék a világ tudtára adni.

A Sun Valley legfontosabb újítása a Windows 10 jó pár éve ugyanúgy kinéző felületének teljes cseréje. Az átalakítás lehetséges eredményéről ebben a cikkünkben írtunk, és mutattunk néhány – ugyancsak nem hivatalos – képernyőképet. A fejlesztés nem összekeverendő az évente megjelenő Windows-frissítésekkel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Jön az új Windows-csomag

Igaznak bizonyultak a pletykák, a Microsoft tényleg megfordította a frissítési sorrendet: előbb adja ki a javítócsomagot, és csak az után jön az új funkciókkal rendelkező Windows 10-verzió.

100-szoros sebességre kapcsolt egy alaszkai gleccser, a tudósok sem értik, miért

100-szoros sebességre kapcsolt egy alaszkai gleccser, a tudósok sem értik, miért

Megtorpant a lakások "zöldítése", ez meg is látszik az energiafogyasztáson

Megtorpant a lakások "zöldítése", ez meg is látszik az energiafogyasztáson

Szlovákia enyhít a korlátozásokon, megnyithatnak az üzletek, istentiszteletre is lehet menni

Szlovákia enyhít a korlátozásokon, megnyithatnak az üzletek, istentiszteletre is lehet menni