szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tartalomgyártók a jövőben beállíthatják, hogy a rendszer feliratot készítsen a videójukhoz.

Újabb funkcióval bővül a TikTok, ezúttal azonban az új vizuális elem nem egy újabb szűrőt vagy effektet jelent. A cég bejelentette, hogy elindítja a feliratokat automatikusan létrehozó funkcióját, ami nagy segítség lehet a halláskárosult felhasználók számára.

A használata alapvetően egyszerű: a tartalomgyártóknak a videó feltöltésekor csak be kell jelölniük, hogy szeretnének feliratot tenni a videójuk alá, a rendszer pedig a hallott szöveg alapján létrehozza azt. A szöveget aztán szerkeszteni is tudják a feltöltők, így még a publikálás előtt meggyőződhetnek arról, hogy valóban az olvasható majd, ami a videóban is hallható.

©

Maga a szöveg automatikusan megjelenik majd a videók alatt, a felhasználóknak azonban a beállítások között lehetőségük lesz arra, hogy kikapcsolják. A TikTok jelezte: a funkció első körben az angolt és a japánt fogja megérteni, a tervek szerint azonban később további nyelvekkel bővítik majd a funkciót.

Nem ez az első olyan funkció, amivel segítené a felhasználókat a TikTok. 2020 végén egy olyan algoritmust mutattak be, ami jelzi, ha egy videóban villogó fényeket lehet látni, és figyelmeztetést jelenít meg, hogy megóvja az esetleges rohamtól az epilepsziában szenvedő felhasználókat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2023: a notch halála?

2023: a notch halála?

Negyven alatt nem is húztak számot a lottón

Negyven alatt nem is húztak számot a lottón

Lukasenka azt állította, merényletet terveztek ellene

Lukasenka azt állította, merényletet terveztek ellene