szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy letartóztatásnál volt a rendőrökkel a Digidog.

Éles bevetésben is használták a New York-i rendőrök a Digidog nevű robotkutyát. A Twitteren terjed az a videó, amelyet egy felhasználó akkor készített, amikor a rendőrök és a robotkutya egy letartóztatott férfit vittek el. Sokan emlegették a Black Mirror című sorozatot, volt, aki azt írta, hogy mire a gyerekei iskolába mennek, az már nem egy disztópikus sorozat lesz, hanem dokumentumfilm, de többen azt is felvetették, hogy így legalább nem igazi kutyák vannak a rendőrökkel.

Érthető, hogy sokan a Black Mirrornak azt a részét emlegették, amelyben robotkutyák tartják terror alatt a főhőst, de a hasonlóság nem véletlen, a sorozat készítői elmondták, hogy a Boston Dynamics robotkutyája ihlette meg őket.

A rendőrség elmondta: egy túszejtésbe torkollt családon belüli erőszaknál kellett beavatkozniuk, egy férfit tartóztattak le, aki az élettársát és a gyereküket tartotta fogva otthon fegyverrel.

Miután a Digidog tavaly megjelent New Yorkban, nagy felháborodás fogadta, a harci robotok ellen tiltakozó csoportok arra figyelmeztettek, hogy egy-egy szituáció hamar eszkalálódhat a robot jelenléte miatt. Ez után a helyi törvényhozók megtiltották, hogy a rendőrség felfegyverzett robotokat használjon, ezért a robotkutya fegyver nélkül lehet csak ott a bevetéseken.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!