szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A héten zajlik a World Information Display Society által rendezett Display Week 2021 kiállítás. Itt mutatja be a Samsung Display új generációs kijelző-technológiáit.

Május 17-21-ig tart a Display Week kiállítás, amelyet természetesen online keretek között rendeznek. A kiállításon a Samsung Display is ott lesz, pontosabban egy virtuális kiállítótermet nyit „Jobb élet a Samsung OLED-en keresztül” mottó alatt, és a nyilvánosság elé tárja következő generációs OLED termékeit. Ezzel bepillantást enged azokba a készülékekbe, amelyekre a jövőben számíthatunk a vállalattól, elsősorban különféleképpen hajtogatható panelekre, és persze kijelző alatti kameramegoldásra.

A már régóta pletykált S alakban hajtható panel, az S-Folderable többszörösen összehajtható termék, amelyet kétszer lehet hajtani kívül és belül. A képernyő maximális mérete 7,2”, kétszer összehajtva okostelefonként, kihajtva pedig táblagépként használható.

©

Szintén hallani egy idő óta csúszkás megoldásról is, a Samsungnak számos kapcsolódó szabadalma van. A kiállításon látható modellnél a meglévő okostelefon formájának megőrzése mellett a képernyő valamelyik oldalra kicsúsztatható, így kínálva a nagyobb kijelző előnyeit. Ebben az esetben multitaskingra, vagy nagy képernyős videók és tartalmak megtekintésére is használható.

©

A hajtható okostelefon-elképzelések mellett a Samsung egy 17”-es összehajtható panelt is bemutatott, ami azt jelzi, hamarosan hajtható tabletek is megjelennek. Ez az eszköz 4:3-os képarányú, és PC-monitor méretű képernyőt kínál. Egy ilyen kijelzőpanellel rendelkező tablet minden eddiginél sokkal sokoldalúbb lehet.

©

Kijelző alatti kamerát is hozott a kiállításra a Samsung, azonban ezúttal – a korábbi híreszteléseknek megfelelően – notebook-kameráról van szó.

©

A megoldás minimalizálja a kerteket és ezzel maximalizálja a képernyő nagyságát. Ez a technológia várhatóan a már a közeljövőben megjelenik a Samsung okostelefonjaiban, például a Samsung Galaxy Z Fold3-ban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!