szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre több hír erősíti meg, hogy a Google is belépne az összehajtható telefonok piacára. Ráadásul nem is akármilyen partnert talált magának: a Samsungot, pontosabban a Samsung Displayt.

A legutóbbi koreai értesülések szerint a Google is összehajtható telefonon dolgozik, és a Samsung ad majd ehhez néhány fontos alkatrészt. Konkrétabban: a Samsung Display szállítaná a rugalmas kijelzőt és az ultravékony üveget (UTG-t). Ez utóbbi technológia tette lehetővé, hogy a Samsung összehajtható eszközei kellően ellenállóvá, ugyanakkor prémium külsejűvé váljanak. Úgy tűnik, a Samsung Display most bővítené e technológia ügyfélkörét, és az egyik legnagyobb vásárlója éppen a Google lehet.

©

Jelenleg a Samsung Display csak egyetlen ügyfélnek, a Samsung Electronicsnak értékesít UTG-t, és bár biztos, hogy ez utóbbi vállalat marad a legnagyobb szereplő az összehajtható mobilok piacán, azonban egyre többen fognak belépni erre a területre. Ezt szem előtt tartva keres most ügyfeleket az UTG számára a Samsung Display.

Bár felvetődik a kérdés, hogy az UTG technológia szélesebb körű elterjedése vajon nem ássa-e alá a Samsung versenyképességét, azonban a Samsung Display-nél erre az a válasz, hogy annyira messze járnak a riválisok előtt, hogy nem számít, ki használja ezt a technológiát.

A Google összehajtható telefonjának részleteit egyelőre még homály fedi, azaz nem tudni, hogy a keresőóriás milyen formatényezőre, kagyló alakra, könyvformára vagy valami másra szavaz majd. Mindenesetre egy dizájner már elképzelte, hogyan nézhetne ki a Google nevéhez méltó összehajtható telefon: az erről készült videót itt találja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!