szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Start gomb és a Start menü használata a Win7 felhasználók körében 61%-al esett vissza például a Vistához képest –...

A Start gomb és a Start menü használata a Win7 felhasználók körében 61%-al esett vissza például a Vistához képest – fejtegeti terjedelmes bejegyzésében C. Sareen a Microsoft fejlesztője. A hivatalos MS blogon található, tanulmánynak is beillő iromány csak egyike azon „magyarázatoknak”, amivel a cég próbálja nyugtatni a kedélyeket, a Windows 8 új felületével kapcsolatosan.

A Start gomb ugyanis eltűnik – most már biztosan, hiszen megérkeztek a”consumer preview” Windows 8 változatok és bizony hiába keressük a jó öreg gombot, nem látható a bal alsó sarokban. Elkeseredni nem kell: ha az egeret a bal alsó sarokban tartjuk, akkor még előjön egy, a régi Start Menü-re emlékeztető felület, régi, hagyományos formájában azonban végleg megszűnt ez a funkció/menü. A híres „Start menü” (és a hozzá tartozó „Start” szlogen és kampány) 1992-ben fordult meg először az MS fejlesztők és Bill Gates fejében, majd három éves finomítgatás után a Win95-ben láthatta először a nagyközönség. A felhasználói felület megújítása kedvező fogadtatásra talált, olyannyira, hogy napjainkban sokan már nem is tudják elképzelni életüket a könnyen előhívható menü, és a hozzátartozó univerzális gomb nélkül.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Leginkább a 40 év alattiakat támadja Brazíliában a helyi vírusvariáns

Leginkább a 40 év alattiakat támadja Brazíliában a helyi vírusvariáns

A Bakonyban már szakad a hó, több busz és autó is elakadt

A Bakonyban már szakad a hó, több busz és autó is elakadt

Gimnáziumi tanárok állnak ki az iskolanyitás miatt aggódó kollégáik mellett

Gimnáziumi tanárok állnak ki az iskolanyitás miatt aggódó kollégáik mellett