szerző:
techline.hu

Nemrég indult el Magyarország legnagyobb e-könyv-választékával rendelkező webáruháza, a Book & walk.

Nemrég indult el Magyarország legnagyobb e-könyv-választékával rendelkező webáruháza, a Book & walk. Az oldal több ezer e-könyvet kínál az olvasók számára, ezen felül pedig egyedülálló keresőrendszerrel dolgozik, hiszen a könyvek teljes szövegében, képeiben végez vizsgálatot. A szövegbányászati megoldásoknak köszönhetően olyan érdekes információkat tudhatunk meg kiszemelt könyvünkről, mint az egyedi szavak száma, mondatbonyolultsági mutató, szókincs gazdagság és olvashatósági index. Csak egy példa: az Ulpius-ház gondozásában megjelent „A Megmentő” című könyvében Frei Tamás 28 935 különböző szót használ fel.

A keresésre lehetőség nyílik a teljes szövegben, szerzők, címek és kiadók, valamint egyedülálló módon az e-könyvek képei között is. A kedvenc művet megtalálhatjuk a térképen a cselekmény helyszíne szerint, illetve az időtengelyen aszerint is, hogy melyik korszakban játszódik a történet. Ha például csak a jelenben játszódó e-könyvekre vagyunk kíváncsiak, 2064 történet közül választhatunk, itt megtaláljuk többek között az Osiris elektronikus kiadásait, például Lázár Ervin műveit.

Az e-könyveket megvásárlás után szinte bármilyen platformon el lehet érni, PC-n, e-könyv-olvasón, okostelefonon, táblagépen. Az oldalnak saját fejlesztésű webes olvasója van, illetve rendelkezik androidos okostelefonra és táblagépre telepíthető alkalmazással. Az Apple termékeit használók pedig nemsokára az IOS alkalmazást is elérhetik. A rendszer szinkronizálja a kijelöléseket, a megjegyzéseket és a könyvjelzőket is. Ennek köszönhetően az olvasás többé nincs eszközhöz kötve, ha táblagépünket otthon hagytuk, a felhasználói adatok megadásával ugyanonnan folytathatjuk a történetet ahol abbahagytuk, és elérhetjük például korábbi kiemeléseinket okostelefonunkon is.

Lehetőség van közösségi funkciók igénybevételére is, hiszen az oldalon megajándékozhatjuk barátunkat e-könyvvel születésnapja vagy névnapja alkalmából, illetve a Facebookon közzétehetjük kedvenc idézetünket is.

S a végére maradjon egy jó hír: a bookandwalk.hu oldalon elérhető több ezer e-könyvből az indulási akció keretein belül 3 kedvencünket ingyen megkaphatjuk június 15-ig.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Miért is kell úgy dobálni a „buzi” kifejezést, mint a röplabdát tesiórán?

Miért is kell úgy dobálni a „buzi” kifejezést, mint a röplabdát tesiórán?

Baleset az M7-esen Martonvásárnál

Baleset az M7-esen Martonvásárnál

Elképesztő vontatás az autópályán

Elképesztő vontatás az autópályán

A túlélésért kezdtünk el fogat mosni

A túlélésért kezdtünk el fogat mosni

Lángolt egy vonat a Déli pályaudvaron

Lángolt egy vonat a Déli pályaudvaron

Indulhat a gyártás, jön a 12 GB RAM – több memória kerül a telefonokba, mint a laptopokba

Indulhat a gyártás, jön a 12 GB RAM – több memória kerül a telefonokba, mint a laptopokba