szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Nemrég indult el Magyarország legnagyobb e-könyv-választékával rendelkező webáruháza, a Book & walk.

Nemrég indult el Magyarország legnagyobb e-könyv-választékával rendelkező webáruháza, a Book & walk. Az oldal több ezer e-könyvet kínál az olvasók számára, ezen felül pedig egyedülálló keresőrendszerrel dolgozik, hiszen a könyvek teljes szövegében, képeiben végez vizsgálatot. A szövegbányászati megoldásoknak köszönhetően olyan érdekes információkat tudhatunk meg kiszemelt könyvünkről, mint az egyedi szavak száma, mondatbonyolultsági mutató, szókincs gazdagság és olvashatósági index. Csak egy példa: az Ulpius-ház gondozásában megjelent „A Megmentő” című könyvében Frei Tamás 28 935 különböző szót használ fel.

A keresésre lehetőség nyílik a teljes szövegben, szerzők, címek és kiadók, valamint egyedülálló módon az e-könyvek képei között is. A kedvenc művet megtalálhatjuk a térképen a cselekmény helyszíne szerint, illetve az időtengelyen aszerint is, hogy melyik korszakban játszódik a történet. Ha például csak a jelenben játszódó e-könyvekre vagyunk kíváncsiak, 2064 történet közül választhatunk, itt megtaláljuk többek között az Osiris elektronikus kiadásait, például Lázár Ervin műveit.

Az e-könyveket megvásárlás után szinte bármilyen platformon el lehet érni, PC-n, e-könyv-olvasón, okostelefonon, táblagépen. Az oldalnak saját fejlesztésű webes olvasója van, illetve rendelkezik androidos okostelefonra és táblagépre telepíthető alkalmazással. Az Apple termékeit használók pedig nemsokára az IOS alkalmazást is elérhetik. A rendszer szinkronizálja a kijelöléseket, a megjegyzéseket és a könyvjelzőket is. Ennek köszönhetően az olvasás többé nincs eszközhöz kötve, ha táblagépünket otthon hagytuk, a felhasználói adatok megadásával ugyanonnan folytathatjuk a történetet ahol abbahagytuk, és elérhetjük például korábbi kiemeléseinket okostelefonunkon is.

Lehetőség van közösségi funkciók igénybevételére is, hiszen az oldalon megajándékozhatjuk barátunkat e-könyvvel születésnapja vagy névnapja alkalmából, illetve a Facebookon közzétehetjük kedvenc idézetünket is.

S a végére maradjon egy jó hír: a bookandwalk.hu oldalon elérhető több ezer e-könyvből az indulási akció keretein belül 3 kedvencünket ingyen megkaphatjuk június 15-ig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!