szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az androidos készülékek és a Windows közötti fájlcsere általában nem ütközik különösebb problémákba.

Az androidos készülékek és a Windows közötti fájlcsere általában nem ütközik különösebb problémákba. OS X alatt viszont néha gondjaink lehetnek, mivel hiába csatlakoztatjuk a telefont vagy táblát a géphez, legfeljebb az okostelefonnal készült fotókat, videókat érjük el.
Az újabb Android verziókhoz immár egy nagyon kényelmes megoldás született: az Android.com oldalról letölthető Android File Transfer. A program OS X 10.5 vagy újabb rendszereken használható (Lion alatt is szépen dolgozik), a mobilon/táblán pedig Android 3.0 vagy újabb szükséges. A legújabb, Ice Cream Sandwich (Android 4.0) verzióval rendelkező készülékeknél tökéletesen működik a dolog, miután bedobtuk a programot az Applications mappába, csak be kell jelölnünk a telefonon a Media Device (MTP) opciót és máris hozzáférünk a készülék teljes tartalmához.

Egyetlen dologra kell csak figyelni: ha az USB debugging opció be van kapcsolva a fejlesztéshez, azt előbb ki kell kapcsolnunk, s csak utána érjük el ezzel a programmal a készülék tartalmát. Ha megelégszünk a fotókkal és videókkal, akkor természetesen maradhat bekapcsolva a Camera (PTP) opció, s ez esetben nincs szükségünk a maces szoftverre, a rendszerben alapértelmezett kamera-kezelő alkalmazás indul el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Örményország teljes mozgósítást rendelt el a Hegyi-Karabahban történt összecsapások miatt

Örményország teljes mozgósítást rendelt el a Hegyi-Karabahban történt összecsapások miatt

Karácsony: Kész segíteni a főváros az SZFE-t elfoglalóknak

Karácsony: Kész segíteni a főváros az SZFE-t elfoglalóknak

Embercsempész-hálózatot számolt fel a rendőrség

Embercsempész-hálózatot számolt fel a rendőrség