szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemrég a Forbes húsz év után ismét Bill Gates-et hozta ki a világ legvagyonosabb emberének, de a techguru egy hónapig sem örülhetett a címnek.

A pünkösdi királyságnak a Zara mellett a Massimo Dutti, a Pull&Bear és egyéb divatcégeket tulajdonló Inditex csoport részvényeinek 2,5 százalékos szerdai emelkedése vetett véget. Ez körülbelül 1,7 milliárd dolláros növekedést jelentett a fast fashion márkák atyja, Amanico Ortega vagyonában, amely egyetlen nap alatt 77,8 milliárd dollárról 79,5 milliárdra emelkedett. Gates becsült vagyona eközben 78,5 milliárd dollár maradt – írja a Forbes.

Bár az Ortega-birodalom zászlóshajója a csütörtöki kereskedési napon félmilliárdot esett, a lap real time milliárdos listája szerint így is sikerült megőriznie vezető helyét, de szinte fej-fej mellett haladnak Gates-szel.

Amancio Ortegáról keveset hallani, bezzeg a cégéről

Egyre inkább ingatlanban utazik a Zara alapítója, Amancio Ortega spanyol milliárdos, Európa leggazdagabb embere - írja a Le Figaro. Ugyanakkor a francia lap azt is kiemeli, hogy Ortega a dúsgazdagok elit klubjának egyik legdiszkrétebb tagja.

Az idén 80 éves Amancio Ortega apja vasúti munkás volt, édesanyja takarítónőként dolgozott. Saját bevallása szerint 12 évesen annak hatására döntötte el, hogy változtatni szeretne az életén, amikor már akkora tartozást halmoztak fel a hentesnél, hogy édesanyja nem kapott több hitelt.

14 évesen egy szabónál vállalt munkát, először küldöncként. A munkaidő letelte után gyakran maradt a boltban, hogy elsajátítsa a ruhakészítés alapjait. A hatvanas években egy ruházati szakbolt vezetője lett, ahol azt próbálta elérni, hogy ne csak a jómódú emberek jussanak divatos ruhákhoz. Ezért drágább ruhadarabok mintájára olcsó szövetből készült, jóval alacsonyabb áron értékesített termékeket készíttetett. Erre a stratégiára alapozva nyototta meg feleségével 1975-ben az első Zarát.

Mark Zuckerberg iszonyat gazdag, napi 4 millió dollár felett kaszál

A Facebook alapító Mark Zuckerberg annyira gazdag, hogy a napi átlagkeresete magasabb, mint amit Bill Gates keres.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre!
Új rekord: 55 percig drifteltek egy elektromos Porschéval

Új rekord: 55 percig drifteltek egy elektromos Porschéval

Meghalt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Meghalt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Egyre többen fúlnak vízbe a klímaváltozás miatt

Egyre többen fúlnak vízbe a klímaváltozás miatt