szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nagykörútra tervezett biciklisáv tervei helyett a kerékpárosok szabálytalanságairól erőltette a vitát Gulyás István az M1 Ma Reggel című műsorában Kürti Gáborral, a Critical Mass szervezőjével.

Kürti Gábor, a Critical Mass szervezője a tervezett körúti biciklisáv és a budapesti parkolási helyzet változása kapcsán érkezett az M1 stúdiójába, Gulyás István azonban ehelyett azt a témát erőltette mindenáron, hogy mennyire sokszor szegnek szabályokat a biciklisek.

Kürti válaszában arra próbált rámutatni, hogy az autósok sem tartják be minden esetben a KRESZ szabályait, amire Gulyás azt válaszolta, hogy ő igen, és soha nem megy át a piros lámpán, később azonban kiderült, hogy a sebességkorlátok betartása helyett a "forgalom ritmusát" tartja előbbrevalónak.

Amikor Kürti a nagykörúti helyzetre próbálta terelni a szót, Gulyás végül közölte vele, hogy a körúti helyzetről nem vele, hanem majd a körútiakkal fog beszélgetni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!