szerző:
-W-
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

De kis sértődősek vagyunk! És ha Brüsszel is felhúzza az orrát?

Valahogy elkerülték a figyelmemet az Amszterdamot beborító plakátok, melyek szerint Állítsuk meg Budapestet, illetve Magyarok, ne lopjatok. De az is lehet, hogy a hollandok még nálunk is rafkósabbak, és nemcsak világbajnokságok idejére tüntetik el az uszítást, hanem figyelnek minden magyart, és direkt odaállnak a poszterek elé, amíg honfitársaink arra járnak.

Csak egy szelíd interjút láttam, triviális tényekkel. Olyanokkal, amiket a legsötétebb fideszes szennyvízköpködő előtt sem érdemes tagadni: igen, ellenségképekkel operál a magyar kormány, továbbá itt ezek két kézzel lopnak, de csak azért, mert nem születtek lábasfejűnek, hogy nyolc vagy tíz csáppal gyömöszölhessék a seggükbe a közvagyont. Ja és persze lopják az EU pénzét is. Miért is ne lopnák, nincs annak szaga.

Ebben legfeljebb annyi az újság, hogy nemcsak a magyar ellenzék és sajtó veszi ezt észre, hanem tisztán látszik kintről is. Igen, a budapesti követségek becsülettel lejelentik otthon Mészáros Lőrincet, a sorosozást, Orbán Ráhelt és mind a többit. Nem azért, mert ellenzékiek lennének, hanem mint tényanyagot.

Viszont ha ez a finom füstölgés olyan válaszra érdemes, hogy most aztán irgumburgum, megszakítjuk adásunkat, hazahívjuk a nagykövetet, és csörtetjük a kardot – akkor milyen válasz lenne indokolt Brüsszel részéről?

Brüsszelről ugyanis nem nagyköveti magánbeszélgetésből, hanem a magyar állam teljes erővel tolt kampányaiból tudhatjuk, hogy egy: meg kell állítani; kettő: nemhogy hasonlít bármilyen módszere a terroristákéhoz, hanem egyenesen terroristákat telepít be, hogy elpusztítsa Európát; három: köztudomásúan korrupt elit igazgatja, természetesen Soros kedve szerint. Szóval ha a holland nagykövet illetlenséget követett el, és nemkívánatos személy, akkor e mérce szerint Orbán Viktor kokain hatása alatt, kabrióból szarik az ebédlőasztalra, és legalább a Holdra kellene száműzni.

Az Európai Unió azonban nem ilyen érzékeny. Nincs ugyanis olyan nyája neki, amelyiket uszítással kellene etetni: nem nyer azzal szavazatokat, ha látványosan megsértődik.

De ez nem jelenti azt, hogy nem veszíthet sokat, ha mindent elvisel. Hogy mit nem szabad szó nélkül hagyni – na épp erről beszélt a holland nagykövet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Történetének legnagyobb leállását szenvedte el a YouTube

Történetének legnagyobb leállását szenvedte el a YouTube

Folytatódott a jobbikos Sneider Tamás fiai ellen indult büntetőeljárás

Folytatódott a jobbikos Sneider Tamás fiai ellen indult büntetőeljárás

Videó: Nagyot küzdött a pilóta, de végül csak letette a gépet a 75 km/h-s oldalszélben

Videó: Nagyot küzdött a pilóta, de végül csak letette a gépet a 75 km/h-s oldalszélben

"Netán egész egyetemek jutnak hasonló sorsra" – doktoranduszok tiltakoznak a genderszak megszüntetése ellen

"Netán egész egyetemek jutnak hasonló sorsra" – doktoranduszok tiltakoznak a genderszak megszüntetése ellen

Van-e kiút a velünk élő válságból?

Van-e kiút a velünk élő válságból?

Az utcán állt a sor a Fundamenta-ügyfélszolgálat előtt a nyitásra várva

Az utcán állt a sor a Fundamenta-ügyfélszolgálat előtt a nyitásra várva