Tetszett a cikk?

Az Egyesült Államoknak vannak aggodalmai Szíria és Irán politikája miatt, de nem tervezi a két ország megtámadását; nincs lista olyan országokról sem, amelyeket meg akarna támadni - jelentette ki Colin Powell amerikai külügyminiszter.

Powell washingtoni sajtóértekezletén igyekezett csillapítani a Szíriát figyelmeztető kemény hangvételű amerikai nyilatkozatokkal felborzolt kedélyeket. "Vannak aggodalmaink Szíria miatt, és ezt a tudomásukra hoztuk. Vannak aggodalmaink Irán politikája miatt is, és ezeket ismertettük velük. Nincs azonban országlista, nincsenek haditervek más országok megtámadására, hogy megváltoztassuk a vezetésüket, vagy rájuk kényszerítsük a demokrácia értékeit" - szögezte le Powell, hangsúlyozva, hogy Irak ellen szükséges volt a katonai fellépés, de "Irak esete egyedülálló". (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!