Tetszett a cikk?

Borisz Berezovszkij, a gyanús privatizációs ügyei miatt Londonban száműzetésben élő orosz nagyvállalkozó hazatér, ha parlamenti képviselővé választják a decemberi választásokon. Berezovszkij Borisz Jelcin elnöksége idején tett szert óriási gazdasági befolyásra, de Putyin elnökké válása után kegyvesztett lett.

Ha megválasztanak képviselőnek, akkor visszatérek Oroszországba - mondta a Borisz Jelcin elnöksége alatt óriási gazdasági és politikai befolyásra szert tett, Vlagyimir Putyin elnökké választása után azonban kegyvesztetté vált Berezovszkij.
Az orosz üzleti oligarchia 57 éves tagja - akinek vagyonát az amerikai Forbes magazin 1997-ben 3 milliárd dollárra becsülte - azért távozott szülőföldjéről, mert ott privatizációs és egyéb gazdasági bűncselekmények gyanújával bíróság elé állítanák.
Az olajiparban és tömegtájékoztatásban érdekeltségekkel rendelkező Berezovszkij az Eho Moszkvi adásában kijelentette, nem tartja kizártnak, sőt hajlandó megerősíteni, hogy nagy valószínűséggel részt vesz a soron következő parlamenti választásokon. Az üzletember még nem döntötte el, hogy pártlistán vagy egyéni választási körzetben kíván indulni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Terrorcselekménynek tekinti a Capitolium ostromát az FBI

Terrorcselekménynek tekinti a Capitolium ostromát az FBI

Tőzsdére viszik a Budapesti Értéktőzsdét

Tőzsdére viszik a Budapesti Értéktőzsdét

Ez számítógépben is sok: 18 GB RAM kerülhet az Asus legújabb telefonjába

Ez számítógépben is sok: 18 GB RAM kerülhet az Asus legújabb telefonjába