Tetszett a cikk?

Élesen elítélte a Jordánia bagdadi nagykövetsége ellen végrehajtott merényletet Colin Powell amerikai külügyminiszter, s egyúttal elmondta: az Egyesült Államok addig marad Irakban, amíg sikerül biztosítani a stabilitást, és sikerül megteremteni egy szabad és demokratikus országot. A biztonság megszilárdításában az amerikaiak külföldi segítségre támaszkodnának.

Az amerikai kormány nevében Powell aggodalmának adott hangot a történtek miatt, rámutatva, hogy a merénylet olyan időben történt, amikor nézete szerint jelentős előrelépést sikerült elérni a biztonság megszilárdítása terén. Az Egyesült Államok azonban nem hagyja magát megfélemlíteni a terroristák által, s fokozni akarja a terrorizmus elleni harc érdekében tett erőfeszítéseket - fogalmazott a külügyminiszter.
Powell hangoztatta, hogy az Egyesült Államok addig marad Irakban, amíg sikerül biztosítani a stabilitást, és sikerül megteremteni egy szabad és demokratikus országot. A Bush-kormányzat végső célja azonban az, hogy az iraki nép minél előbb saját kezébe vehesse sorsának irányítását. A külügyminiszter megerősítette azokat az értesüléseket, amelyek szerint az amerikai haderő a jövőben jobban együtt kíván működni az iraki helyi hatóságokkal, valamint a törzsi és egyházi vezetőkkel. Powell szerint az Egyesült Államok arra törekszik továbbá, hogy a biztonság megszilárdításában jobban támaszkodjon a más országok által küldött békefenntartókra és az alakulóban lévő önálló iraki hadseregre, illetve rendőrségre. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: Kétszer egymás után is lezúzta a méregdrága luxusjacht a dokkot

Videó: Kétszer egymás után is lezúzta a méregdrága luxusjacht a dokkot

A járványpénzek is két hullámban érkeztek az egyházhoz – táblázatban a milliárdok

A járványpénzek is két hullámban érkeztek az egyházhoz – táblázatban a milliárdok

Érdemes figyelni a Microsoftra, jön "az új Windows"

Érdemes figyelni a Microsoftra, jön "az új Windows"