Tetszett a cikk?

Az amerikai katonai hírszerzés szerint Muktada asz-Szadr szélsőséges síita hitszónok milicistái megkínozták, megcsonkították, meggyilkolták azokat az irakiakat, akik nyilvánosan ellenezték fegyveres harcukat az amerikai katonák és a bagdadi ideiglenes kormány ellen.

Az amerikai katonai parancsnokság nemrég olyan fotók birtokába jutott, amelyeken 15-20 iraki megcsonkított holtteste látható egy udvaron, az áldozatok száma azonban ennél sokkal nagyobb volt iraki informátoroktól és a helyi rendőrségtől szerzett értesülések szerint. A The Washington Times című amerikai lap beszámolójában ismertetett jelentés szerint az amerikai hírszerzés vizsgálatot folytat Nedzsefben, a legutóbbi véres harcok helyszínén.Az iraki rendőrség a szóban forgó udvaron mintegy kétszáz megcsonkított holttestet talált, olyan elhurcolt irakiak maradványait, akik nyilvánosan szembeszegültek a Mahdi Hadserege nevű milíciát irányító Muktada asz-Szadrral. A jelentés szerint férfiakat, nőket, gyerekeket erőszakoltak meg. Egyelőre nem tudni, hol és mikor követték el a gyilkosságokat – írja az MTI.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Will Smith dühös lett Georgiára, mégsem forgat az államban

Will Smith dühös lett Georgiára, mégsem forgat az államban

Véget ért a szükségállapot Csehországban

Véget ért a szükségállapot Csehországban

Felfüggesztik a Johnson & Johnson vakcinával oltást az Egyesült Államokban

Felfüggesztik a Johnson & Johnson vakcinával oltást az Egyesült Államokban