Tetszett a cikk?

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatot fogadott el, amely elnökválasztást sürget Libanonban, és közvetve az ott tartózkodó szíriai csapatok kivonására szólít fel.

Az amerikai-francia kezdeményezésre született határozatot a testület 9 igennel és 6 tartózkodás mellett fogadta el, miután szövegéből kikerült Szíria neve. A végső megfogalmazás a külföldi csapatok kivonását, illetve a külső beavatkozás nélküli elnökválasztást követeli, illetve Washington és Párizs eredeti szándékától eltérően nem helyez kilátásba semmilyen intézkedést arra az esetre, ha a címzettek nem hajtanák végre a határozatot.Libanon elutasította a világszervezet őt érintő határozatát: Jean Obeid külügyminiszter állásfoglalásában a belügyekbe való be nem avatkozás elvével ellentétesnek minősítette azt. Még a BT-szavazás előtt Mohammed Issza, a libanoni külügyminisztérium főtitkára felszólította a testületet, hogy ne fogadja el a határozattervezetet, mert az két baráti ország kapcsolatait érinti.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mi jön az okostelefonok után?

Mi jön az okostelefonok után?

10 perces harangszóval emlékeztek a koronavírus áldozataira Szlovákiában

10 perces harangszóval emlékeztek a koronavírus áldozataira Szlovákiában

Elkobozzák a nagybányai polgármester igazolatlan eredetű vagyonát

Elkobozzák a nagybányai polgármester igazolatlan eredetű vagyonát