szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csütörtökön megkezdődött Szaúd-Arábia történelmének első választási folyamata. Rijádban és környékén 140 ezer, a 21. életévüket betöltött férfiak adhatják le voksukat.

Megkezdődött Szaúd-Arábia történelmének első választási folyamata, csütörtökön Rijád és a fővároshoz tartozó tartomány szavazásra jogosult, a voksolási jegyzékbe felvett polgárai járulhatnak az urnákhoz, hogy megválasszák a helyi önkormányzatok tagjait.

Március 3-án a sivatagi királyság keleti és délnyugati tartományaiban folytatódik a választási menet, majd április 21-én az északi és a nyugati térségekben - ahol Mekka és Medina is található - fejeződik be a voksolás. Az első szaúd-arábiai választások meglehetősen korlátozottak, nem vehetnek részt rajtuk a nők és a katonák sem. Rijádban és környékén 140 ezer, a 21. életévüket betöltött férfiak adhatják le voksukat helyi idő szerint reggel 8 órától délután ötig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Szaúd-Arábia kiutasította Líbia nagykövetét

Szaúd-Arábia távozásra szólította fel Líbia rijádi nagykövetét - közölte csütörtökön a líbiai külügyminisztérium. A szaúdi királyság azzal gyanúsította Tripolit, hogy köze volt egy szaúdiellenes merényletkísérlethez.

„Illetlen” sütik miatt tartóztattak le egy egyiptomi cukrászt

„Illetlen” sütik miatt tartóztattak le egy egyiptomi cukrászt

Felszólalt az SZFE új urai ellen az Ódry Színpad névadójának örököse

Felszólalt az SZFE új urai ellen az Ódry Színpad névadójának örököse

Joe Biden: „Minden lényeges és értékes dolog eredetileg Budapestről ered”

Joe Biden: „Minden lényeges és értékes dolog eredetileg Budapestről ered”