szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Iszlámista irányzatú jelöltek nyerték a helyhatósági választást Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban - állítja az Arab News című lap. A lapban megjelent panaszok szerint a jelöltek "becsapták a választókat, azt mondták nekik, hogy a mohamedán méltóságok kezeskedtek értük, és megáldották őket".

A választók hét helyet tölthettek be Rijád önkormányzatában, hét másik helyre a hatalom jelöltjét állítják. A Londonban szaúdi pénzen kiadott Al-Hajat című lap szerint a megválasztott jelöltek "mérsékelt mohamedánok". Egyikük, Abdelaziz
el-Omari azonban elutasította, hogy beskatulyázzák, mondván, hogy "az egész szaúdi társadalom mohamedán".

Ez volt a szaúd-arábiai helyhatósági választások első, a fővárosra és az azt magában foglaló tartományra kiterjedő szakasza. Az ország történetében első választáson a szavazásra jogosultak (a 21. életévüket betöltött férfiak, kivéve a katonákat) kevesebb mint harminc százaléka, 140 ezer állampolgár iratkozott fel a választói névjegyzékbe. A királyság keleti és a délnyugati részén március
3-án, az északi és a nyugati országrészben április 21-én tartják a helyhatósági választásokat.
 


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Hamis bankkártyákkal pénzelik az iszlám fanatikusokat

Franciaország terrorista bűncselekményekkel foglalkozó, vezető vizsgálóbírója szerint az Európában működő szélsőséges iszlám sejtek havonta százezer dolláros léptékben vesznek fel pénzt bankautomatákból hamis hitelkártyákat használva.

Szellem

Drogok az iszlám világban és Európában

Az illegális drogoknak nincsenek hagyományaik Magyarországon,az alkoholnak viszont van - így indokolták kábítószer-határozatukat az alkotmánybírák. Vajon mi a különbség a teljes szeszmentességet követelő, ám a kenderszármazékokkal engedékenyebb iszlám és az alkoholkultúrájára büszke Európa között?

Tizenegy gyermek halt meg a jemeni támadásokban

Tizenegy gyermek halt meg a jemeni támadásokban

Nem csitul a járvány, szigorítás következik Szerbiában

Nem csitul a járvány, szigorítás következik Szerbiában

Síléccel vagy túrabakanccsal a D-vitamin nyomában

Síléccel vagy túrabakanccsal a D-vitamin nyomában