szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Minden áron meg akarja akadályozni Szaúd-Arábiában a "vallásrendészet", hogy Valentin-napon ajándékokat, üdvözleteket, virágot adjanak át egymásnak az emberek, mert "a muzulmánok számára tilos a keresztény ünnepek megtartása".

Mint vasárnap vallási intézmények tudatták, a tilalom értelmében a szeretet jelét, a piros rózsát országszerte tilos árulni.

A Valentin-nap elleni döntést a (muzulmán) vallási szokások tisztaságát és a bűnök megelőzését vigyázó testület hozta, amelynek a nyomaték kedvéért mintegy ötezer "vallásrendőre" van. A hivatalosnak számító tilalomról - mint kiderült - már két nappal ezelőtt értesítették a sivatagi királyságban működő virágkereskedőket és üdvözlőlap-árusokat.

Arról nincs hír, hogy mi jár egy szál piros rózsa eladásáért, netán odaajándékozásáért.

Más muzulmán többségű arab államokban viszont nincs semmiféle Valentin-tilalom: Kairóban például az egyiptomi metropolis szupermarketeiben más Valentin-napi ajándékokkal együtt napok óta nagy mennyiségben árulják - és veszik - a piros plüss-szíveket, sőt számos étteremben már előre speciális Valentin-napi menüket hirdetnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Iszlámisták nyerték a választást a szaúdi fővárosban

Iszlámista irányzatú jelöltek nyerték a helyhatósági választást Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban - állítja az Arab News című lap. A lapban megjelent panaszok szerint a jelöltek "becsapták a választókat, azt mondták nekik, hogy a mohamedán méltóságok kezeskedtek értük, és megáldották őket".

MTI Világ

Kampányolás szaúdi módra

Rijádban, Szaúd Arábia fővárosában egy hatalmas fehér sátorban vagy kétszáz, fehér ruhás férfi gyűlt össze a hűvös februári estén, hogy meghallgassa az iszlám királyság első általános választásán jelölt Ibrahim al-Kueidet, egész sor jámbor könyv íróját, aki előbb verset szavalt, aztán vacsorát tálaltatott: rizst bárányhússal és salátával, utána pedig süteményt. Szaúdi-Arábiában sokba kerül a választási kampány.

A Samsung Galaxy S21 lehet a telefon, amelynek most kiszivárogtak a teszteredményei

A Samsung Galaxy S21 lehet a telefon, amelynek most kiszivárogtak a teszteredményei

Orbán téved, nem azért oltanak előbb a britek, mert kiléptek az EU-ból

Orbán téved, nem azért oltanak előbb a britek, mert kiléptek az EU-ból

Ez az ünnep más lesz: megjött a Microsoft 2020-as karácsonyi reklámklipje

Ez az ünnep más lesz: megjött a Microsoft 2020-as karácsonyi reklámklipje