szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szuperhősöknek öltözve másztak fel a brit külügyminisztérium épületének egyik magas párkányára hétfőn az elvált apák jogaiért küzdő szervezet aktivistái újabb látványos tiltakozásukon Londonban.

A Fathers 4 Justice (angol szójáték: Apák az Igazságért) elnevezésű szervezet egy-egy Batmannek, Robinnak, illetve Amerika kapitánynak öltözött tagja egy létra segítségével mászott fel egy 12-15 méter magasban húzódó vékony párkányra a brit külügyminisztérium épületén. A közelben található több minisztériumi épület és a miniszterelnöki rezidencia, a Downing Street 10. is. A demonstrálók a magasban kibontottak egy transzparenst "Hozzáférés megtagadva - Ne hagyjátok, hogy a Munkáspárt megakadályozza, hogy Szuperapuk legyetek" felirattal. A civil szervezet elsősorban azért lép fel, hogy az elvált apák jobb helyzetbe kerüljenek a gyermekláthatási jog megítélésekor. A Fathers 4 Justice nem először hívta fel magára ilyen látványos akcióval a figyelmet, és nem is ez az első kosztümös akciójuk.

Szeptemberben egy Supermannek öltözött aktivista felmászott a brit főváros egyik fő látványosságának számító óriáskerékre, a London Eye-ra. Októberben négy tüntetőt elítéltek, amiért Bristolban - szintén képregényhősnek öltözve - akadályozták egy felnyitható híd működését.

Egy tüntető egy alkalommal hozzábilincselte magát a Buckimgham-palota kovácsoltvas főkapujához, máskor lila porral töltött gumióvszert dobtak le az alsóházi üléstermének galériájáról, a kormányfő felé, az egyik "bomba" el is találta Tony Blairt.
 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lukasenka Washingtont nyugtatja, hogy nem avatkoznak be az oroszok

Lukasenka Washingtont nyugtatja, hogy nem avatkoznak be az oroszok

A Vaterán is sláger a maszk

A Vaterán is sláger a maszk

1,4 milliárdot költ a kormány Beregszász vízügyi támogatására

1,4 milliárdot költ a kormány Beregszász vízügyi támogatására