szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Őrizetbe vették a Georgij Gongadze ukrán internetes újságíró megölésével gyanúsított személyeket - jelentette be kedden Viktor Juscsenko.

Az ukrán elnök közölte: kijelenthetem, hogy ezzel megoldódott a Gongadze-gyilkosság rejtélye. A gyilkosok őrizetben vannak, és jelenleg éppen vallomást tesznek - mondta az államfő újságírók előtt.

Gongadze számos cikket írt 2000-ben és az azt megelőző években a legmagasabb posztokon tapasztalható korrupcióról. 2000 szeptemberében Kijevben elrabolták, majd két hónappal később megtalálták lefejezett testét egy Kijev melletti erdőben. (DNS-vizsgálat állapította meg, hogy az elrabolt újságíró holttestéről van szó.)

Az akkori ellenzéki (ma hatalmon lévő) pártok Leonyid Kucsma elnököt gyanúsították a gyilkosság "megrendelésével". Kucsma tagadja a vádat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Ukrajna: Janukovics saját panasza kivizsgálását késlelteti

Viktor Janukovics vesztes elnökjelölt kampánystábja visszaél jogaival, és olyan kérelmeket nyújt be, amelyek késleltetik korábban benyújtott panaszának kivizsgálását - közölte kedden az ukrán legfelsőbb bíróság, amely elutasította a további kérelmek tárgyalását.

MTI Világ

Szabadon jöhet-mehet az ukrán kormányfő Oroszországban

Nem fogják letartóztatni Julija Tyimosenko ukrán kormányfőt, ha Oroszországba utazik, noha az ellene indított eljárást nem zárják le - közölte kedden az orosz főügyész. A kormány vezetőjeként Tyimosenko mentességet élvez - jelentette ki Vlagyimir Usztyinov.

A cserdi kérdés, amely mindenkit foglalkoztat: vétkes vagy áldozat Bogdán László?

A cserdi kérdés, amely mindenkit foglalkoztat: vétkes vagy áldozat Bogdán László?

Koponyacsontból rekonstruálta egy ismeretlen elhunyt fiú arcát a rendőrség

Koponyacsontból rekonstruálta egy ismeretlen elhunyt fiú arcát a rendőrség

Szociális háló nélkül nagy baj lehet a munkaerőpiac átalakulásából

Szociális háló nélkül nagy baj lehet a munkaerőpiac átalakulásából