szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Amerikai területeken lévő célpontok elleni támadásra buzdította Oszama bin Laden, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezetője az Irakban tevékenykedő Abu Muszab az-Zarkávi terrorista vezért.

Zarkávihoz ilyen értelmű üzenetet juttatott el Oszama bin Laden, akinek hívei a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásokat elkövették - közölte egy a neve elhallgatását kérő amerikai illetékes. Az illetékes nem közölte, hogy a nemzetközi terrorista vezér és az Irakban számos véres terrorcselekmény elkövetését magára vállaló Zarkávi között hogyan történt az üzenetváltás. Zarkávi eddig még nem vetett szemet amerikai célpontokra.

A belbiztonsági minisztérium bizalmas körüzenete szerint a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) értesülése hiteles, de nem tartalmaz konkrét információkat.

Zarkávi tavaly októberben hűséget fogadott Oszama bin Ladennek, aki az al-Kaida mezopotámiai szervezetét irányító emírnek nevezte őt egyik üzenetében. Kapcsolatuk korábban nem volt nézeteltérésektől mentes és Zarkávi csoportja sok szempontból külön áll az al-Kaidától.

A 38 éves jordániai születésű Zarkávi számos robbantásos merényletért, emberrablásért, túszok lefejezéséért felelős és az Egyesült Államok 25 millió dolláros vérdíjat tűzött ki a fejére.

Porter Goss, a CIA igazgatója február közepén úgy ítélte meg, hogy a terrorizmus elleni háborúban súlyos csapásokat mértek az al-Kaidára és más terrorszervezetekre, a sikerek ellenére azonban fennáll a közvetlen terrortámadás veszélye amerikai terület ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Mohamedán keresztes háborút ígér az al-Kaida

Az Al-Kaida második embereként ismert Zavahiri legújabb videójában ismét megfenyegette a nyugati világot „keresztes hadjáratával”, mely a figyelmeztetés szerint több tízezer áldozattal jár majd és tönkreteszi a gazdaságot.

MTI Világ

Önmagát robbantotta fel az al-Kaida ingusföldi vezetője

Önmagával végzett az al-Kaida terrorszervezet egyik észak-kaukázusi vezetője, miután orosz kommandósok és titkos ügynökök bekerítették - jelentette be a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) sajtóosztályának vezetője.

MTI Világ

Elfogták az al-Kaida európai szóvivőjét?

A belga hatóságok kedd este őrizetbe vettek egy 28 éves, marokkói származású férfit, aki a feltételezések szerint az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet európai szóvivője.

Bekapcsolva maradjon-e a vírusirtó, amikor játszunk a számítógépen?

Bekapcsolva maradjon-e a vírusirtó, amikor játszunk a számítógépen?

Évekre biztosíthatja a jólétét, aki nagyot megy az idei Bajnokok Ligájában

Évekre biztosíthatja a jólétét, aki nagyot megy az idei Bajnokok Ligájában

VOSZ: A kata szigorítása erősíti a válságot

VOSZ: A kata szigorítása erősíti a válságot