szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újabb bűntettekkel vádolta meg a Belgiumban őrizetbe vett sorozatgyilkost, Michel Fourniret-t saját felesége: az elmúlt napokban a nő további hat gyilkosságról számolt be a nyomozóknak.

A nyilvánosságra került hírek szerint a feleség, Monique Olivier elég bizonytalan, általánosságok szintjén mozgó vallomásokat tett, így a nyomozók előbb ellenőrizni akarják bejelentéseit, mielőtt hitelt adnának azoknak. A gyilkosságokat Fourniret állítólag Belgiumban követte el, azaz ezek időpontja 1990 utánra tehető (a Fourniret házaspár ekkor költözött Franciaországból a szomszédos Belgiumba.) A nyomozók nem zárják ki azt sem, hogy az egész csak hazugság: a feleség ezzel akarja lassítani az ügymenetet, további nyomozásokra késztetve a belga hatóságokat, s ezzel elnyújtani kiadatásukat Franciaországnak.

Fourniret ugyanis francia, s a hatóságok szerint - legalábbis eddig ez volt a helyzet - bűncselekményeinek döntő többségét is saját hazájában követte el: Franciaországban hat fiatal lány meggyilkolásáért emeltek vádat ellene, míg Belgiumban két lány meggyilkolását róják terhére.

Bűntettei számával Fourniret már rég "lekörözte" a belga igazságszolgáltatás leggyűlöltebb bűnözőjét, Marc Dutroux-t. Hozzá hasonlóan ő is fiatal lányokat rabolt el, megerőszakolta őket, majd végzett velük - s érdekes módon bukását is Dutroux okozta, mert a belga férfi pere, az ott hozott súlyos ítéletek rémisztették meg annyira Fourniret feleségét, s egyben bűntársát, hogy tavaly nyáron mindent bevallott férjéről a rendőrségen.

Fourniret ügyeinek kivizsgálását nehezíti, hogy az ügyek egy része nagyon régen, másfél évtizede, vagy még annál is régebben történt, s hogy a ma 62 éves férfi gyakran változtatta lakóhelyét, hol Franciaországban, hol Belgiumban élt. A hatóságok attól tartanak, hogy az eddig ismertnél - eddig összesen nyolc gyilkosság ügyében emeltek vádat ellene - jóval több emberölés írható a rovására, ezért egész Európában több tucat, megoldhatatlannak vélt, s ezért eredmény nélkül lezárt ügyet vettek elő újra a nyomozók.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Szabadlábon a belga ámokfutó

Szlovákiában szabadlábra helyezték a múlt héten Magyarországon is megfordult belga ámokfutót, aki ezek után szabadlábon védekezhet és hazautazhat Belgiumba.

MTI Világ

Elutasították Marc Dutroux, a belga pedofil fellebbezését

A belga legfelsőbb bíróság, a semmítőszék szerdán elutasította Marc Dutroux fellebbezését, így véglegessé vált, hogy az ország talán leggyűlöltebb bűnözőjének le kell töltenie életfogytiglani börtönbüntetését.

Lovagkeresztet kapott a Hír Tv tévéostromos riportere, és az MTI volt igazgatója

Lovagkeresztet kapott a Hír Tv tévéostromos riportere, és az MTI volt igazgatója

Kicsit meghekkelte az IKEA termékeit egy magyar dizájner

Kicsit meghekkelte az IKEA termékeit egy magyar dizájner

Így lehet zöld rendszámmal is könnyen parkolási bírságba futni

Így lehet zöld rendszámmal is könnyen parkolási bírságba futni