szerző:
eurohirek.hu
Tetszett a cikk?

A volt kommunista Csehszlovákiában sem voltak ritkák a járdán terjengő hosszú sorok. Ma a az üzletek polcai tele vannak árukkal, a sorok azonban ismét kígyóznak az utcán: német nyugdíjasok a Csehországban olcsóbb gyógyszerekért állnak sorba.

A cseh gyógyszertárakban a németországi árakhoz képest rendkívül olcsók a fájdalomcsillapítók és egyéb, recept nélkül vásárolható gyógyszerek. A német polgárok - főleg az idősebbek, - pedig nem szégyenkeznek amiatt, hogy kicsit utaznak a megtakarításért: egyes esetekben a német patikákban ugyanaz a készítmény tízszer drágább mint a cseh boltban kapható.

Jellemző az új gyógyszerturizmus elharapózására, hogy nem ritka, amikor az ebédszünetről visszaérkező cseh patikus hosszabb sort talál gyógyszertára előtt.

Az árbeli különbség a szabályozási különbségből, a gyógyszerészek fizetése közötti eltérésből és a gyógyszergyárak árpolitikájából adódik. Az óriási eltérésből egyes német vállalkozók is hasznot húznak: interneten keresztül sokféle gyógyszer akár 30 százalékkal olcsóbban is beszerezhető Németországban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Panoráma Tech

SMS-küldő gyógyszeres doboz

Kivel nem fordult még elő, hogy elmulasztotta bevenni gyógyszereit? A feledékeny embereken hívatott segíteni egy dél-afrikai orvos ötlete, aki feltalálta az SMS-küldő csomagolást.

Magyar Rádió Online Tech

Hogyan működik a készülő AIDS-gyógyszer?

Az amerikai-magyar kutatócsoport által előállított kísérleti AIDS gyógyszerrel – amelyet majmokon már sikerrel próbáltak ki –, most kezdik meg az embereken folytatott kísérleteket.

Elmegy a kedve a húsevéstől, ha meglátja a Nébih legutóbbi fogását

Elmegy a kedve a húsevéstől, ha meglátja a Nébih legutóbbi fogását

A tanárok pénztárcája is megérezheti a hiányos karanténszabályt

A tanárok pénztárcája is megérezheti a hiányos karanténszabályt

Orbán veri a harci dobot, hogy elterelje a figyelmet

Orbán veri a harci dobot, hogy elterelje a figyelmet