szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Valószínűleg nem rablás, hanem leszámolás volt a célja a hattagú horgosi Szalma család kivégzésének - jelentette ki a Nemzeti Nyomozó Iroda helyettes vezetője.

"Azt a kijelentést megkockáztathatom, hogy a január végi gyilkosság nem rablás volt. A tetteseknek valószínűleg a hattagú Szalma család kivégzése volt a célja. A körülmények, a halottak helyzete erre utal" - nyilatkozta Petőfi Attila a Délmagyarország című napilapnak.

Ugyanakkor közölte: semmi nem utal arra, hogy magyar állampolgár adott volna megbízást a horgosi Szalma család kivégzésére, vagy hogy az elkövetők magyarok lennének.

Egyelőre semmilyen nyom, írás, egyéb feljegyzés, vallomás nem vezetett közelebb a tettesekhez. Arra sincs adat, hogy az esetleges megrendelők és a gyilkosok szerbek lennének - tette hozzá a Nemzeti Nyomozó Iroda helyettes vezetője.

A napilap információi szerint kedden a magyar és szerb rendőrök bűnügyi technikusokkal együtt átkutatták Szalma Nándorék domaszéki házát is és kihallgatták szomszédjaikat. Nyomozás szempontjából használható nyomokat nem találtak.

A két ország rendőrsége az elmúlt napokban mintegy száz Magyarországon élő személyt hallgatott ki. Többségében olyan magyar és néhány olyan szerb állampolgárt, aki valamilyen formában kapcsolatban állt Szalmáékkal. Ellenőrizték telefonjaik híváslistáját, beazonosították, hogy a haláluk előtti hetekben kikkel beszéltek telefonon, hogy voltak-e ingatlanaik, cégeik, különböző érdekeltségeik, tartottak-e pénzt magyar bankokban - áll az újságcikkben.

A vajdasági Horgoson két szomszédos családi házban február 1-én találtak rá a magyar Szalma család hat tagjának holttestére, közöttük két gyermek tetemére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Mégsincs eredmény a horgosi gyilkosság nyomozásában?

A szerb belügyi szervek nyomozói továbbra is azt gyanítják, hogy adóssága miatt végezték ki Horgoson a magyar Szalma családot - írja szerdai számában a Vecernje Novosti című napilap, amely szerint a nyomozás egyelőre nem járt kézzelfogható eredménnyel sem Szerbiában, sem Magyarországon.

MTI Itthon

Horgosi gyilkosság: magyar nyomozócsoport alakult Szegeden

A február elején meggyilkolt horgosi Szalma család fejének magyarországi üzleti kapcsolatainak felderítésére nyomozócsoport alakult, a nyomozócsoportot Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda helyettes vezetője irányítja Szegeden - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője hétfőn.

MTI Világ

A maffia végezte ki a horgosi magyar családot

A maffia végezte ki haszonszerzésből a hattagú horgosi Szalma családot, ezért az ügy vizsgálatát a továbbiakban átveszi a szervezett bűnözés ügyében illetékes belgrádi különbíróság ügyészsége – közölte a különleges ügyészség és a szabadkai kerületi ügyészség.

MTI Világ

Még nincs gyanúsítottja a horgosi családirtásnak

A magyar rendőrség kétséget kizáróan megállapította, hogy a horgosi gyilkosságnál használt töltény nem Magyarország területéről származik. A belgrádi sajtó szerint egyelőre nincs gyanúsítottja a horgosi hatos gyilkosságnak.

A Parlamentnél fotózták le Pedro Pascalt

A Parlamentnél fotózták le Pedro Pascalt

A fesztivál után az Ördögkatlan Napokat is le kellett mondani

A fesztivál után az Ördögkatlan Napokat is le kellett mondani

962 lóerő talán már elég lesz a Porsche Cayenne-ben

962 lóerő talán már elég lesz a Porsche Cayenne-ben