szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tűz ütött ki szerdán Nápoly legmagasabb épületében, egy szállodaként használt felhőkarcolóban, de a hotel minden lakóját sikerült időben kimenekíteni és a tűzvészt ellenőrzés alá vonni.

A lángok a belvárosi Hotel Jolly 18. emeletén csaptak fel, s terjedtek tovább a 28. emeletig. A tűz miatt kiürítették az egész szállodát, s a vendégek minden gond nélkül kijutottak a lépcsőházon és a vészkijáratokon át. Egy nőt mentővel kórházba szállítottak, míg egy füstmérgezést szenvedett férfit a szálloda halljában láttak el. Jóllehet a szállodában majdnem telt ház volt, a vendégek nagy része már elhagyta szobáját arra a késő délelőtti órára, amikor a tűz keletkezett.

Sokáig a városházához közeli Hotel Jolly volt a délolasz nagyváros egyetlen felhőkarcolója, s ma is a legmagasabb épület Nápolyban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Munkások ragadtak a kigyulladt alagútban

Kigyulladt egy épülőben lévő bányaalagút az észak-törökországi Kuréban és 29 munkás már nem tudott időben kimenekülni - jelentette szerdán az Anatólia hírügynökség.

MTI Világ

Kigyulladt egy 31 emeletes irodaház Madridban

Az 1973-ban épült, 106 méter magas Windsor Háznak, Madrid negyedik legmagasabb épületének egyik része, amelyben munkanapokon mintegy ezer ember dolgozott, vasárnap hajnalra összedőlt.

Világ

Kigyulladt a kúfai mecset Irakban

A nagymecsetet körülvevő épületkomplexumban Muktada asz-Szadr síita radikális vallási vezető fegyvereseinek lőszerraktára. Legalább hárman meghaltak.

Újabb rekordot döntött a fertőzöttek száma Lengyelországban, korlátozások sorát vezetik be

Újabb rekordot döntött a fertőzöttek száma Lengyelországban, korlátozások sorát vezetik be

610 lóerős Lamborghinire bízták egy vese szállítását Olaszországban

610 lóerős Lamborghinire bízták egy vese szállítását Olaszországban

Köd miatt adott ki figyelmeztetést a rendőrség

Köd miatt adott ki figyelmeztetést a rendőrség