szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Már tíz halálos áldozata van Törökországban a metil-alkohollal hamisított ánizspálinkának.

A legújabb áldozat csütörtökön halt bele a mérgezésbe egy isztambuli kórházban. Az Anadolu török hírügynökség legutóbbi mérlege még 9 halottról és 44 mérgezés miatt kórházban ápolt személyről számolt be, akik közül 11 állapotát súlyosnak minősítették. Valamennyien a hagyományos török ánizspálinkát, rakit ittak.

Az elmúlt napokban több mint 5000 palack feketén készített ánizspálinkát foglalt le a rendőrség Törökországban. A népszerű és az eredetinél jóval olcsóbban előállítható "pancsolt rakiból" 4300 üveggel Antalya földközi-tengeri üdülővárosban, mintegy 1100 palacknyi italt pedig az északnyugati Sakarya tartományban foglaltak le. Eddig 15 személyt vettek őrizetbe, közülük öt főt csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezett egy isztambuli bíróság "mások egészségének veszélyeztetése" címén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Interneten a fertőzött termékek listája

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) internetes oldalán nyilvánosságra hozták a kifogásolt tételek listáját, amelyen 48, a megengedettnél nagyobb káros anyag tartalmú fűszerpaprika-készítmény található.

MTI Világ

Egy szeptemberi vacsorán mérgezhették meg Juscsenkót

Szvjatoszlav Piszkun ukrán főügyész szerint szándékosan, s valószínűleg néhány kormányzati illetékes közreműködésével mérgezték meg Viktor Juscsenko ukrán elnököt még hatalomra jutását megelőzően tavaly szeptemberben.

hvg.hu Itthon

Mérgezett paprika került az országba

Több ezer kilogramm mérgezett zöldpaprika került az országba, és információink szerint három áruházlánc polcaira is került belőle. A hvg.hu-nak nyilatkozott a paprikát forgalmazó cég igazgatója is, aki szerint nem a marokkói exportőr tehet arról, hogy mérgező lett a termék.

Hadházy bement a rendőrségre és szólt, ő fotózta le Mészáros Lőrinc harckocsiját

Hadházy bement a rendőrségre és szólt, ő fotózta le Mészáros Lőrinc harckocsiját

Megszökött három koronavírusos orvos egy romániai kórházból

Megszökött három koronavírusos orvos egy romániai kórházból

Index: Koronavírusos Szőcs Géza, súlyos állapotban van

Index: Koronavírusos Szőcs Géza, súlyos állapotban van