szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kínai kormány tavaly csaknem 50 ezer internetes kávézó bezárását rendelte el, mert bebocsátottak kiskorúakat, vagy részt vettek "káros kulturális információk terjesztésében" - jelentette csütörtökön internetes honlapján a Zsenmin Zsipao, a Kínai Kommunista Párt lapja.

A tíz hónapon át tartott ellenőrzések célja az volt, hogy egészségesebb és megbízhatóbb környezetet teremtsenek a kiskorúaknak.

A bezárt 47 ezer internetes kávézó közül 21 ezer újra kinyithat, amennyiben végrehajt bizonyos módosításokat - jelentette a lap a kulturális minisztériumra való hivatkozással.

Kína 1,3 milliárd lakosa közül 87 millió internetezik. A kormány támogatja az internet használatát a gazdaságban és az oktatásban, de igyekszik megakadályozni az internetes politikai vitákat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Infinit Világ

Újabb hatósági rajtaütés a kínai internetkávézókon

A kínai kormány közlése szerint a hatóságok 2004 utolsó hónapjaiban 12575 internetkávézót zárattak be. Az intézkedésekre az „erkölcstelen internethasználatot” szigorúan tiltó politikai irányelvek jegyében került sor.

Hét nap

KÍNAI NETSZIGOR

Február és augusztus között 1600 internetkávézót zártak be Kínában, és 100 millió jüan (1 dollár = 8,28 jüan) bírságot...

MTI Világ

Kína népessége 1,3 milliárdosra duzzadt

A kínai kormány népességpolitikájának köszönhető, hogy az ország lakossága nem négy évvel ezelőtt lett 1,3 milliárdos, hanem hivatalosan helyi idő szerint csütörtök hajnalban, amikor világra jött az 1,3 milliárdodik kínai csecsemő.

reuters Tech

Fékevesztett kínai internetpenetráció

Százhúsz millióra nőhet az év végéig a kínai internet felhasználók száma, a gyorsan növő PC eladásoknak és az internet csatlakozások gyarapodásának köszönhetően.

Kísérletezni merő színházi alkotókat szolgálna ki egy új nonprofit vállalkozás

Kísérletezni merő színházi alkotókat szolgálna ki egy új nonprofit vállalkozás

Péntektől csak maszkban mehetünk meccsre és tüntetni

Péntektől csak maszkban mehetünk meccsre és tüntetni

Kicsit meghekkelte az IKEA termékeit egy magyar dizájner

Kicsit meghekkelte az IKEA termékeit egy magyar dizájner