szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A francia kriminológia történetének legnagyobb gyermekmegrontási pere kezdődött meg csütörtökön a franciaországi Angers-ben, ahol hatvanhat személyt, egy feltételezett pedofilhálózat tagjait állították bíróság elé.

A 39 férfit és 27 nőt azzal vádolják, hogy 1999 és 2002 között negyvenöt, 6 és 12 év közötti gyermeket rontottak meg, illetve kényszerítettek prostitúcióra. Az áldozatok nem egy esetben az elkövetők saját gyermekei, illetve unokái voltak.

A kicsiket törvényes képviselőik a vád szerint kisebb élelmiszercsomagért, néhány karton cigarettáért, vagy némi pénz fejében "bérbe" adták hozzátartozóiknak vagy szomszédaiknak. Egy kislányt a vádirat szerint 45 alkalommal erőszakoltak meg. Az áldozatoknak nem kell személyesen megjelenniük a különlegesen kialakított angers-i tárgyalóteremben, tanúvallomásukat videóra veszik, s levetítik.

A terheltek zöme rendszeres szociális segélyből, rokkantaknak nyújtott támogatásból vagy alkalmi munkákból élt, s vannak köztük olyanok, akik írni-olvasni sem tudnak, védőik szerint ezért nem is értették teljesen az ellenük felhozott vádakat. A vádlottak közül néhányan már korábban összeütközésbe kerültek a törvénnyel szexuális bűncselekmények elkövetése miatt. A bíróság az ügyben várhatólag június végén hoz ítéletet. Harminckilenc vádlottat 30 évig terjedő börtönbüntetés fenyeget, a többiek 10 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak, ha bűnösségük bebizonyosodik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Elutasították Marc Dutroux, a belga pedofil fellebbezését

A belga legfelsőbb bíróság, a semmítőszék szerdán elutasította Marc Dutroux fellebbezését, így véglegessé vált, hogy az ország talán leggyűlöltebb bűnözőjének le kell töltenie életfogytiglani börtönbüntetését.

MTI Világ

Pedofil vádak miatt lett öngyilkos a brit főparancsnok

Nem hivatalos hétfői londoni értesülések szerint gyermekpornográfiát ábrázoló internetes honlapok előfizetésével vádolták a gibraltári brit katonai kontingens főparancsnokát, aki a hétvégén lett öngyilkos rezidenciájának úszómedencéjében.

MTI Világ

Őrizetbe vettek 68 internetes pedofilt

A francia rendőrség 68 feltételezett pedofil személyt vett őrizetbe, illetve gyerekekről készült pornófilmeket és ilyen felvételeket tartalmazó számítógépeket foglalt le.

Négy százalék körül van a koronavírusosok száma a leginkább fertőzött szlovák régiókban

Négy százalék körül van a koronavírusosok száma a leginkább fertőzött szlovák régiókban

Giro d'Italia: Az igazgató szerint nem valószínű, hogy Magyarországról indul a jövő évi verseny

Giro d'Italia: Az igazgató szerint nem valószínű, hogy Magyarországról indul a jövő évi verseny

Az SZTE szenátusa levette napirendről az egyetem nevének megváltoztatását

Az SZTE szenátusa levette napirendről az egyetem nevének megváltoztatását