szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lavina áldozataként három német síelő halt meg Ausztriában - közölte be vasárnap az osztrák csendőrség.

A bajorországi síelők - közöttük a német alpinista szövetség egyik hegyi vezetője - sítúrára indultak a tiroli Alpokban, de szombat estére nem tértek vissza szálláshelyükre. A rossz időjárás miatt csak vasárnap reggel kezdték meg a kutatást az eltűntek után az osztrák hegyi mentők, három helikopter és keresőkutyák bevetésével. A három német holttestét a Rotschrofenspitze hegycsúcs lábánál egy lavinaomlás hógörgetege alatt találták meg vasárnap
délután.

Szerencsésebben járt két tiroli síelő, akiket társaik mentettek ki egy lavinaomlás alól vasárnap délben. A négyfős csoport sítúrán vett részt a tiroli Lamsenjoch környékén, amikor lavina zúdult rájuk. Két síelőt elsodort a lezúduló hó, egyiküket - egy 61 esztendős férfit - teljesen betemetett a görgeteg. Két társuk azonban kimentette a két bajbajutottat, akik így sértetlenül
megúszták a lavinaomlást.

Az osztrák hegyi mentők vasárnap adtak tájékoztatást arról, hogy mindeddig eredménytelen maradt az a kutatássorozat, amelyet három vadász után indítottak még február elején a felső-stájerországi Leoben térségében. A vadászok vadetetésre indultak február 3-án egy traktorral és egy másik járművel, amikor lavina zúdult arra a térségre. Azóta hatalmas mennyiségű hó borította el a környéket, amelyen állandóvá vált a fokozott lavinaveszély. A vadászok utáni kutatást fel is kellett függeszteni egy időre. A három férfit több száz hegyi mentő, a hadsereg helikopterei keresték 25 keresőkutya bevetésével, mindeddig eredménytelenül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lassan szó szerint ingyen lesz az áram, soha nem volt még ennyire olcsó a napenergia

Lassan szó szerint ingyen lesz az áram, soha nem volt még ennyire olcsó a napenergia

8000 forint az a mikroszámítógép, amely nagy szolgálatot tehet

8000 forint az a mikroszámítógép, amely nagy szolgálatot tehet

Dicsőség a legyőzötteknek: Wittner Mária is felbukkant Orbán Viktor ünnepi videójában

Dicsőség a legyőzötteknek: Wittner Mária is felbukkant Orbán Viktor ünnepi videójában