szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Kommunisták Moldovai Pártja a szavazatok 42 százalékát nyerte a vasárnap rendezett moldovai parlamenti választásokon - legalábbis is ezt jelezték az urnák esti zárása után a részleges exit-poll eredmények.

Az urnák helyi idő szerint este kilenckor történt zárása után jelentették be a moldovai televízió-csatornák az exit-poll felmérés részleges, 16 órai állapotot tükröző eredményeit. Eszerint a négy év óta hatalmon lévő Kommunisták Moldovai Pártja az említett időpontig leadott voksok 42 százalékát szerezte. Az állítólag Moszkva támogatását is élvező Demokratikus Moldova Tömb 28 százalékot kapott, a román érzelmű Keresztényemokrata Néppárt 14 százalékot hódított magának. A szociáldemokrata párt 4 százalékos eredményt ért el az említett időpontig, s ha ez a későbbi számítások szerint is így marad, ez utóbbi párt nem jut be a parlamentbe.

A kommunisták első helyezése biztosnak látszik, de erősen kétséges, hogy megszerzik a kizárólagos kormányalakításhoz szükséges abszolút többséget a 101 tagú törvényhozó testületben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Moldova: ellenzéki tüntetés az orosz csapatok kivonásáért

Büntetőintézkedéseket követelt az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezettől (EBESZ) az orosz csapatok Moldovából történő kivonásának elősegítésére vasárnap a legnagyobb moldovai ellenzéki párt, a Kereszténydemokrata Néppárt.

Koronavírusos a lengyel elnök

Koronavírusos a lengyel elnök

Egy kutatás szerint nem férfi, hanem nő írta a világirodalom egyik legrégebbi szövegét

Egy kutatás szerint nem férfi, hanem nő írta a világirodalom egyik legrégebbi szövegét

Motorosok haltak meg egy Dusnoknál történt balesetben

Motorosok haltak meg egy Dusnoknál történt balesetben