szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A keményvonalas politikusokhoz tartozó John Boltont nevezi ki az Egyesült Államok ENSZ-nagykövetének George Bush elnök - közölték Washingtonban külügyminisztériumi források röviddel a kinevezés bejelentése előtt.

Az elnök és Condoleezza Rice külügyminiszter Boltont választotta, mert ő tudja, hogy minként kell elintézni az ügyeket - mondta egy a neve elhallgatását kérő külügyi illetékes. Bolton jelenleg a külügyminisztérium fegyverzetellenőrzési és
nemzetközi biztonsági ügyekkel megbízott államtitkára. A "héják" közé tartozik, nagyon közel áll az amerikai konzervatív körökhöz. Irán és Észak-Korea esetében például a kemény vonalat követ. Bolton kinevezését meg kell erősítenie a szenátusnak is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Variációk az ENSZ BT átalakítására

Husszonnégy tagú Biztonsági Tanácsot indítványoz az ENSZ-nek az a 16 tagú javaslattevő testület, amelyet Kofi Annan, a világszervezet főtitkára nevezett ki.

Világ

Az ENSZ BT leváltotta Carla Del Ponte főügyészt

Felmentette az ENSZ Biztonsági Tanácsa a világszervezet ruandai ügyekben illetékes törvényszékének főügyészi tisztségéből Carla Del Pontét, aki azonban továbbra is a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló ENSZ-törvényszék Főügyésze marad.

Világ

ENSZ BT: az új határozattervezetben nincs szó az iraki tömegpusztító fegyverekről

Az amerikai, a brit és a spanyol kormány által pénteken a Biztonsági Tanács elé terjesztendő nyolcoldalas határozattervezet feloldaná az Irakra kirótt nemzetközi szankciókat a fegyverembargó kivételével, de egyelőre jelentős mértékben a szövetségesek kezében hagyná az ellenőrzést - közölte csütörtök éjjel a londoni rádió, amely megszerezte a dokumentum egy példányát. A határozattervezetben ugyanakkor egyetlen szó sem esik a tömegpusztító fegyverekről.

Megnézték, mi történik, ha egy stadionnyi ember közé beeresztenek pár koronavírusost

Megnézték, mi történik, ha egy stadionnyi ember közé beeresztenek pár koronavírusost

Meghalt Sean Connery

Meghalt Sean Connery

Íme a republikánusok, akik Trump bukásáért és Biden győzelméért kampányolnak

Íme a republikánusok, akik Trump bukásáért és Biden győzelméért kampányolnak