szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több száz nő tüntetett hétfőn Kuvaitvárosban a parlament épülete előtt azt követelve a kormánytól, hogy gyorsítsa fel a nők politikai jogait engedélyező törvénytervezet vitáját.

A közel négyszáz tüntető "Jogot azonnal a nőknek", "Az igazság, szabadság és egyenlőség a társadalom alapja" feliratú táblákkal vonult fel. A megmozdulás résztvevői között olyan asszonyok is voltak, akiknek arcát az iszlám szabályai szerint lepel fedte el.

Kuvaitban a 13 szunnita parlamenti képviselőből álló iszlám tömb vasárnap megerősítette, hogy ellenzi a kormánynak a nők jogait kiterjesztő követelését. Szerintük ugyanis "a nők jogai nem tartoznak a kuvaiti nép legfőbb követelései közé".

A kuvaiti minisztertanács tavaly májusban jóváhagyta azt a törvénytervezetet, amely az 1962-es választási törvény módosítására szólít fel. Ez utóbbi törvény a férfiakra korlátozza a választás és választhatóság jogát, szemben az alkotmánnyal, amely elvben szavatolja a nemek egyenlőségét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Kuvaitban tilos lesz fátyolban vezetni

Egy terrorellenes intézkedéscsomag keretében ezután tilos fátyolban vezetni Kuvaitban, ahol a hatóságok ezzel akarják megakadályozni, hogy a terroristák nőnek álcázzák magukat - jelentették be csütörtökön a kuvaiti hatóságok.

MTI Világ

Újabb fegyveres öszecsapások Kuvaitvárosban

Huszonnégy órán belül másodszor tört ki tűzpárbaj a kuvaiti főváros közelében: a rendőrség hétfőn szélsőséges iszlámistákon ütött rajta és a lövöldözésben egyes források szerint több ember életét vesztette.

MTI Világ

Lövöldözés volt Kuvaitváros keleti részén

Két halálos áldozattal járó lövöldözés és egy kisebb robbanás volt Kuvaitváros Szalmíja nevű keleti negyedében vasárnap egy épület környékén, amelyet előzőleg körbevett a rendőrség feltételezett iszlám szélsőségesek után kutatva.

Gucci, Hermes, Louis Vuitton: meglepően jól állnak a luxusmárkák

Gucci, Hermes, Louis Vuitton: meglepően jól állnak a luxusmárkák

Olasz belügyminiszter: „Elfogadhatatlan” a kijárási tilalom elleni tüntetés

Olasz belügyminiszter: „Elfogadhatatlan” a kijárási tilalom elleni tüntetés

Koronavírusos lett Marsi Anikó és Osvárt Andrea

Koronavírusos lett Marsi Anikó és Osvárt Andrea