szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tűz pusztított hétfőre virradó éjjel az oroszországi Szamara városának drogosokat gyógyító intézetében, a tűzben hét páciens életét vesztette - közölték a helyi hatóságok.

A tűz a gyógyintézet egyik hálótermében ütött ki. A kiérkező tűzoltóknak 24 pácienst sikerült élve kimenteniük, közülük három embert légúti égési sérülésekkel szállítottak kórházba, hét beteg - 4 férfi és 3 nő - azonban füstmérgezésben életét vesztette.

A Volga parti orosz nagyváros hatóságai szerint a vizsgálat első eredményei azt mutatják, hogy gyújtogatás történt: a tettes az intézmény egyik betege, aki már többször fenyegetőzött, hogy felgyújtja az épületet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Tűz a budafoki Tescóban

Tűz ütött ki a főváros XXII. kerületében a Campona melletti Tesco áruház ruházati osztályán.

MTI Itthon

Tűz ütött ki a Zenetudományi Intézetben

Kigyullad a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézetének tetőtérben lévő elektromos kapcsolószekrény szerda este, a tűzoltók a riasztás után röviddel eloltották a lángokat - közölte a fővárosi tűzoltók szóvivője.

MTI Itthon

Tűz a Paksi Atomerőműben

Kisebb tűz ütött ki a Paksi Atomerőmű területén csütörtök este. A beszámolók szerint a lángok egy zárt lépcsőház előterében kialakított dohányzó helyen csaptak fel, ahol a jelenleg is folyó tetőszigetelési munkákhoz szükséges segédanyagokat tároltak. A tüzet vélhetőleg egy égő csikk okozta.

MTI Itthon

Tűz ütött ki a Mammut II. bevásárlóközpontban

Lángok csaptak fel röviddel 10 óra előtt a Mamut II. bevásárlóközpontban. A negyedik emeleti szaunában keletkezett tüzet eloltották, a füst miatt az épületet a tűzoltók azonban jelenleg is szellőztetik. Személyi sérülés nem történt.

Egy kutatás szerint nem férfi, hanem nő írta a világirodalom egyik legrégebbi szövegét

Egy kutatás szerint nem férfi, hanem nő írta a világirodalom egyik legrégebbi szövegét

Mucsi Zoltán elmeséli, hogyan született a fékevesztett káromkodásba torkolló villanyszerelős jelenet

Mucsi Zoltán elmeséli, hogyan született a fékevesztett káromkodásba torkolló villanyszerelős jelenet

A vírus állította meg a győri kézilabdásokat

A vírus állította meg a győri kézilabdásokat