szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kilenc ember sérült meg abban a két robbantásban, amely a törökországi Antalya üdülővárosban történt kedden. A rendőrség szerint a sérültek között van egy francia turista is.

A robbanószerkezetek néhány perces különbséggel léptek működésbe a város központjában lévő szemétkosarakban. Egyelőre nincs adat arra vonatkozóan, kik lehettek a pokolgépek elhelyezői.    
  
Az egyik robbanótöltetet a város egyik központi terén álló emlékmű előtt rejtették el szemétkosárban. A szemetesek éppen a kosarat ürítették, amikor a szerkezet működésbe lépett. Három szemetes megsérült. A második robbanás egy fűszerbazár közelében következett be, itt három járókelő sérült meg, közöttük van az említett turista. 

A mostani robbantássorozatot is beleszámítva néhány hónap leforgása alatt már a negyedik terrorista merényletet követték el Törökország turisták által látogatott vidékein. A legsúlyosabb támadást július közepén hajtották végre a délnyugat-törökországi Kusadasi üdülőhelyen egy kisbusz ellen; itt öt ember életét vesztette, közöttük nyaraló nők Írországból és Nagy-Britanniából. A török hatóságok a kusadasi merénylet mögött kurd terroristák kezét sejtik.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Tűzpárbaj Sarm-es-Sejk közelében

Tűzpárbajba torkollt hétfőn az egyiptomi rendőrség sinai-félszigeti nyomozó akciója két pakisztáni személy után, akiknek a feltevések szerint szerepük volt a hét végi sarm-es-sejki merényletekben - közölték rendőrségi források.

Fogy az idő és a remény – ki lehet-e menteni 700 méter mélyről a Nanggala-402-es legénységét?

Fogy az idő és a remény – ki lehet-e menteni 700 méter mélyről a Nanggala-402-es legénységét?

Bekapcsol, párosít, hallgat – mit tud most egy bluetooth-füles?

Bekapcsol, párosít, hallgat – mit tud most egy bluetooth-füles?

A kockaház a második legkeresettebb ingatlantípus ma Magyarországon

A kockaház a második legkeresettebb ingatlantípus ma Magyarországon