szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ilyen, vagy ehhez hasonló figyelmeztetés áll majd a cigaretta mellett a chips és a hasábburgonya csomagolásán is Kaliforniában, legalábbis ha Bill Lockyer főügyészen múlik.

Lockyer a minap vádat emelt 9 gyorséttermi lánc ellen, amelyeket így akar kényszeríteni arra, hogy termékeiken tüntessék fel: akrilamidot tartalmaznak, amely esetleg rákot okozhat.

Az ügyész hangoztatta: nem azt akarja mondani az embereknek, hogy ne egyenek többet chipset és sült krumplit, bár ezek nem túl egészséges ételek, de legalább finomak. Viszont fontos, hogy a fogyasztók hozzájussanak minden információhoz, hogy megalapozott döntést tudjanak hozni.

A bepereltek között van a McDonalds, a Burger King, a Wendy’s és a Frito Lay lánc.

Az utóbbi szóvivője kijelentette: nincs tudományos bizonyíték arra, hogy az akrilamid rákkeltő lenne.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azonban karcinogénnek, vagyis rákkeltőnek minősítette a vegyületet, mivel állatkísérletekben bebizonyosodott, hogy összefüggés van az akrilamid-bevitel és a tumorképződés között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

A dalai láma fellép a gyorséttermek ellen

Akkor vált vegetáriánussá, amikor végignézte egy csirke levágását - állítja a dalai láma. Így levélben szólította fel az amerikai központú Yum! étteremláncot, hogy ne nyisson Kentucky Fried Chicken (KFC) gyorséttermet Tibetben.

MTI Itthon

A magyarok fele megveti a gyorséttermeket

A magyarok 35 százaléka jár gyorsétterembe – derül ki a TGI Global piackutató cég felméréséből, amely a 18 év feletti lakosság étkezési sokásait mérte. Ezzel hazánk az utolsó helyen áll a vizsgált 18 ország között.

hvg.hu Média

Betiltás vár a KFC gyorsétterem reklámjára?

Felháborodott szülők panaszai árasztották el a brit reklámfelügyeleti szervet, kifogásolva a Kentucky Fried Chicken gyorsétterem-hálózat reklámját, amelynek szereplői teli szájjal hangosan énekelnek.

Késes támadás történt Frankfurtban

Késes támadás történt Frankfurtban

Kivágták a Hétköznapi Csalódások raktárkoncertjéből a kormánykritikus dalokat

Kivágták a Hétköznapi Csalódások raktárkoncertjéből a kormánykritikus dalokat

Kúria: Egyelőre nem követelhet négy oldalt az ingyenes lapokból a főváros

Kúria: Egyelőre nem követelhet négy oldalt az ingyenes lapokból a főváros