szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Texasba viszik a New Orleans-i Superdome stadionban menedéket lelt több mint tízezer embert.

A hatóságok a súlyosbodó árvízhelyzet miatt elhatározták az egész város kiürítését, az ott rekedt mintegy százezer ember evakuálását, amit szerdán a stadion kiürítésével már meg is kezdtek. A Superdome lakóit ötszáz busz viszi New Orleansból az 560 kilométerre levő Houstonba, ahol az év végéig, de szükség esetén tovább is hatalmas méretű fedett baseballstadion, az Astrodome nyújt nekik hajlékot Rick Perry texasi kormányzó szerdai bejelentése szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

New Orleans-i hurrikán: hetven dollár felé kúszhat az olajár

Hétfő reggel ismét rekordot döntött a kőolaj ára a szabadpiacon, mert a Mexikói-öbölben a szárazföld felé haladó Katrina hurrikán miatt – amely miatt New Orleanst is kiürítették – már leállt az öbölbeli amerikai olajtermelés több mint 40 százaléka, és egyelőre tartós károkra számítanak.

MTI Világ

Száz magyar rekedhetett New Orleansban

Mintegy száz magyar állampolgár rekedhetett New Orleansban és környékén Gergatz István New Orleans-i tiszteletbeli magyar konzul szerint - közölte Simonyi András washingtoni magyar nagykövet. Mindeközben a mentőalakulatok az eddig legköltségesebb mentési művelet keretében versenyt futnak az idővel a túlélők kimentéséért. A biztosítótársaságok becslése szerint a Katrina hurrikán 9 - 25 milliárd dollár értékű károkat okozhatott.

Világ

New Orleans nagy részében nincs áram, beázik a Superdome

A Katrina közeledtével helyi idő szerint hétfőn reggel New Orleans nagy részén megszakadt az áramszolgáltatás, a hurrikán viharos erejű előszelei háztetőket téptek le, és a tízezer embernek menedéket nyújtó híres sportstadion, a Superdome tetején is két lyuk tátong a legfrissebb jelentések szerint.

Több mint 30 ezer témában nem mondott igazat négy év alatt Trump

Több mint 30 ezer témában nem mondott igazat négy év alatt Trump

Van, ahol 20 centis hó is eshet hétfőn, viharos szélre is figyelmeztetnek a meteorológusok

Van, ahol 20 centis hó is eshet hétfőn, viharos szélre is figyelmeztetnek a meteorológusok

Feloldották a kijárási tilalmat Portugáliában az elnökválasztás kedvéért

Feloldották a kijárási tilalmat Portugáliában az elnökválasztás kedvéért