szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A nagymajmokat - a gorillákat, csimpánzokat, orángutánokat - a kipusztulás akut veszélye fenyegeti, mivel emberi beavatkozás folytán egyre fogy az életterük - figyelmeztetett az ENSZ annak kapcsán, hogy vasárnaptól Nairobiban nemzetközi konferencián vitatják meg a halaszthatatlan intézkedéseket.

Az ENSZ környezetvédelmi programja, az UNEP által kiadott figyelmeztetés szerint az állatok élettere Ázsiában és Afrikában alig 30 éven belül akár 90 százalékkal is csökkenhet, ha nem lépnek azonnal közbe.
 
"Kötelességünk megmenteni az emberhez legközelebb álló fajokat és megőrizni a környezetet, amelyben élnek" - mondta Klaus Töpfer, az UNEP főigazgatója. A kongói Kinshassában tartandó tanácskozásra készített jelentést nyilvánosságra is hozzák A nagy majmok atlasza címmel. A tanácskozáson egyébként 23 olyan ország képviselői vesznek részt, amelynek a területén nagy majmok élnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tech

A méhek túlélték a dínók kipusztulását

A trópusi méhek túlélték azt a világméretű természeti katasztrófát, amely 65 millió évvel ezelőtt nagy valószínűséggel a dinoszauruszok kipusztulását is okozta – állítja egy amerikai kutató.

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó

Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben

Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben

GKI: az emberek úgy érzik, pénzügyi helyzetük javul

GKI: az emberek úgy érzik, pénzügyi helyzetük javul