szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vlagyimir Putyin orosz államfő vasárnap menesztette Vlagyimir Kurojedov tengernagyot, a haditengerészet főparancsnokát, és Vlagyimir Maszorin tengernagyot nevezte ki a helyére.

A haditengerészetet élesen támadják egy mini-tengeralattjáró múlt havi balesete miatt. Augusztus elején brit és amerikai segítséggel sikerült három nap után kiszabadítani egy mozgásképtelenné vált orosz mini-tengeralattjárót és hétfőnyi legénységét a Barents-tenger mélyéről.

A bírálók azt kérdezik, miért nincs az orosz haditengerészetnek olyan mentőfelszerelése, mint a NATO-országok haditengerészeteinek. Az orosz vízi járművet egy brit mélytengeri robot szabadította ki azoknak a kábeleknek a fogságából, amelyekbe a tengeralattjáró beleakadt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Biztonságban van az orosz katonai mini-tengeralattjáró

Önerőből felúszott a víz felszínére az orosz haditengerészet mini-tengeralattjárója vasárnap, miután a Scorpio-45 brit mélytengeri robot elvágta a rá tekeredett kábeleket és megtisztította orrát a halászháló maradványaitól. A legénység mind a hét tagja életben van - jelentette be Igor Digalo szóvivő.

MTI Világ

Nem sikerült kiszabadítani a tengeralattjárót

Nem sikerült a halászhajóba gabalyodott és mozgásképtelenné vált orosz mini-tengeralattjáró kiszabadítására tett első kísérlet - közölte Alekszandr Koszolapov, a csendes-óceáni flotta sajtószolgálatának parancsnoka.

MTI Világ

Zátonyra futott egy amerikai atomtengeralattjáró

Zátonyra futott szombaton egy amerikai atommeghajtású tengeralattjáró a Csendes-óceánon, Guam szigettől 563 kilométerre délre. Az atomreaktor és a hajótest nem rongálódott meg, de a legénység tagjai közül mintegy húszan megsérültek - közölte az amerikai haditengerészet.

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Tizenöt éves lány és kutyája alatt szakadt be a Sóstó jege

Tizenöt éves lány és kutyája alatt szakadt be a Sóstó jege

Továbbjutott a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnokságon

Továbbjutott a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnokságon