szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Összesen 46 személy sebesült meg, köztük négyen súlyosan csütörtök éjszaka a fehéroroszországi Vityebszkben, miután házilagos készítésű pokolgép robbant a város központjában egy zenés-táncos kávéházban.

A korábbi helyi rendőrségi jelentések több mint ötven sebesültről szóltak, akik egy kis üzlet közelében, egy virágágyásban működésbe hozott pokolgépnek estek áldozatul.

A fehérorosz állami televízió péntek reggel arról számolt be, hogy 36 személyt ápolnak kórházban, közülük hatan súlyos állapotban vannak.

Nyolc napon belül ez a második ilyen robbantásos merénylet Vityebszkben. Szeptember 15-én egy autóbuszmegálló közelében egy virágágyásban helyeztek el szögekkel és fémdarabokkal megtöltött, sörös dobozba rejtett robbanószerkezetet. Az akkori akciónak két sebesültje volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

"Paródia" volt a fehéroroszországi szavazás

Az EBESZ megfigyelői és az európai lapok bohózatnak minősítik az Alekszandr Lukasenko fehéroroszországi elnök uralmát meghosszabbító népszavazást, a FÁK küldöttei azonban nem találtak kivetnivalót benne. A választókat vodkával ösztökölték a szavazásra, míg az ellenzéket megfélemlítették.

Világ

Szétverték a fehérorosz tiltakozó menetet

A rendőrség szétverte Minszkben azt az ellenzéki tüntetést, amelynek résztvevői az Alekszandr Lukasenko elnök hatalmának meghosszabbítását lehetővé tevő népszavazási eredmény ellen tiltakoztak.

Világ

Az EU is bírálja a fehérorosz választásokat

A két nappal korábban tartott fehéroroszországi népszavazás és parlamenti választások tisztaságában többen kételkednek; egy EP-képviselő szerint ellenzéki jelölteket nem engedtek feliratkozni a választási listákra, s a független vagy ellenzéki médiát ugyancsak akadályozták munkája végzésében.

EUobserver-elemzés: Új szelek kezdenek fújni Brüsszelben

EUobserver-elemzés: Új szelek kezdenek fújni Brüsszelben

Sorra oltják az embereket a törlés ellenére

Sorra oltják az embereket a törlés ellenére

Lehet, hogy végleg el kell búcsúznunk az Apple két számítógépétől

Lehet, hogy végleg el kell búcsúznunk az Apple két számítógépétől